От х:

Днес в x:

HTC пусна версия на флагмана си с Windows Phone 8.1

HTC се завръща в сегмента на Windows Phone с ново предложение. Компанията пуска версия на своя флагман One (M8), която вместо Android използва Windows Phone 8.1.

Новината е добре дошла за Microsoft, който се оказва практически единственият производител, който предлага редовно нови модели смартфони с Windows Phone. HTC дълго време не излезе с ново предложение, Huawei и Samsung също.

В момента HTC изпитва трудности и търси начини да увеличи своите продажби. Затова компанията се насочва и към позабравените от нея пазари. Решението е удачно, тъй като необходимите усилия са минимални - просто се инсталира друга операционна система на готовото устройство.

В хардуерно отношение версията на One M8 за Windows Phone 8.1 не се различава по нищо от тази за Android. Телефоните са напълно идентични, като просто хардуерът се използва от платформата на Microsoft вместо от тази на Google.

От софтуерна гледна точка устройството ще предлага всички актуални мобилни услуги на Microsoft. Сред тях е и гласовият асистент Cortana, както и интеграция с останалите предложения на компанията като облачни услуги, имейл, Office и др.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини