От х:

Днес в x:

БСП- Смолян нареди листата си с кандидат-депутати

Експерти от 5 общини определи областният съвет, 80%  обновление отчете Дора Янкова

Областният съвет на БСП- Смолян номинира кандидатите си за народни представители за участие в изборите за 43-тото народно събрание на 5 октомври. Гласуване определи в нея да влязат членове на БСП, участници от гражданската квота и представител на партиите от коалицията „БСП- лява България“.  „Листата ни е обновена на 80%, балансирана е добре откъм представителство мъже-жени, както и по отношение на възрастта“, коментира водачът Дора Янкова.

Сред 7-те кандидати има представител на предприемачеството, лекар, финансист, лесовъд, компютърен специалист и др. експерти. „Постарали сме се да подберем експерти от всички области, застъпени в Родопите,  познати като добри специалисти сред обществото“, изтъкна още Якова. Листата е регионално балансирана, като са включени представители на 5 от 10-те общини.

„Спазихме традицията, и отново първи наредихме листата от всички други партии в Смолянско. Смятам, че тя е много добра  и с нея ще спечелим два мандата“, коментира още водачът на червената листа.

Дора Янкова подчерта, че БСП ще заложи на позитивна кампания, изцяло насочена към хората. „Горди сме с постигнатото за последната година. Ще застанем пред родопчани с високо вдигната глава, за да отчетем направеното, над което да надграждаме през следващия мандат“, каза още тя.

Имената на останалите 7 кандидати ще бъдат обявени официално във вторник- 26 август. 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини