От х:

Днес в x:

Червената Жара отказа парламента

Народният представител в 42 НС от листата на БСП от Хасково  Жара Пенева няма да участва в предстоящия вот. Червената Жара, както я наричат хасковлии, потвърди, че въпреки няколкото номинации, които е получила след общинските конференции, умишлено не е попълнила документите си.

Пенева обаче е категорична, че остава в политиката като член на НИС на партията-столетница.

„Време е да упражнявам отново професията майка, защото изминалата година беше доста тежка от професионална гледна точка и двете ми момичета усетиха сериозно липсата ми“, каза Жара Пенева. Тя съобщи, че няма да се връща в родния Димитровград, а остава в София. Като посочи възможностите за по-добро образование, които децата й имат в столицата. Пенева обясни, че след кратка почивка вероятно ще започне работа, като целта й е да се реализира в сферата на икономиката, с която е свързано образованието й.

За работата си в миналия парламент Пенева е доволна. За предстоящия се надява човекът от хасковски регион, който я наследи на депутатската банка, да работи с плам и ентусиазъм за защита на интересите на хората от региона, както го е правила и тя.

За резултатите от вота през октомври в Хасковски 29-ти МИР Пенева предпочита да е „умерен оптимист“. Прогнозата й е, че левицата ще успее да вкара в следващия парламент от Хасково не повече от трима депутати. Мнението й е, че на депутатските банки най-достойни са да седят посоченият като първи в местната листа бивш. зам.-министър на околната среда Чавдар Георгиев. На второ място със сигурност по достойнство и заслуги трябва да е общинският лидер на БСП-Хасково и зам.-областен управител Иван Станчев. Достойни да влязат в парламента са още шефът на червените в Димитровград Димитър Петров или пък неговия заместник в структурата Тодор Тодоров, смята Пенева.

За очертаващия се сблъсък между водачите от БСП Георгиев и най-вероятният водач на листата на ГЕРБ - бившият министър на икономиката и енергетиката Делян Добрев, Жара Пенева коментира, че това ще е сблъсък не толкова на личности, колкото на идеи, който са несравними, защото и двамата са експерти, но в различни области.

По повод факта, че Добрев е по-разпознаваем в региона и е по-харизматичен от Георгиев, Пенева отсече: Българският народ се умори от харизма, искаме стойностна промяна.

За промените в Закона, свързани с преференциалния вот, Пенева смята, че като цяло българинът не е узрял все още за такъв вид гласуване. Все пак обаче тя счита, че е напълно възможно разместване на листите от преференциите.

 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини