От х:

Днес в x:

Хасковлийка осъди шефа си, прецакал я със заплата и половина

Стоянка Ванчева и Румен Гъбов

64-годишната Стоянка Ванчева от Хасково осъди бившия си шеф заради неизплатени заплати. Възрастната жена работила миналото лято като готвачка в Равда. Ресторантът се стопанисвал от габровската фирма „Мамбата“ ЕООД със собственик Иво Стефанов Георгиев. Решението на Районния съд в Габрово, с което той е осъден да заплати на г-жа Ванчева 1200 лева за заплата и половина, плюс още толкова за съдебни разноски, е отпреди дни.

„Уговорихме се за заплата от 1200 лева, но той плащаше по 900“, обясни днес Стоянка Ванчева. Неплатените възнаграждения били за половината на юли и целия август, след което ресторантът затворил врати. Прецакани останали близо 20 души от персонала, защото шефът не им платил заплатите, а им раздал запис на заповед за дължимите суми. Въпреки че го търсили многократно, до края на година бившият шеф бил неоткриваем. Тогава Стоянка Ванчева потърсила съдействие от Атака – Хасково, които я насочили към адвокат и я посъветвали да съди работодателя си. Тя предполага, че останалите й бивши колеги едва ли са тръгнали да търсят правата си, по-скоро са пили по една студена вода.

„Съдът не може да открие бизнесмена, за да му връчи съдебното решение“, разказа адвокатът на Ванчева. Той допълни, че следващата стъпка е образуване на изпълнително дело, за да се възстановят принудително парите на жената.

Шефът на Атака в Хасково Румен Гъбов пък използва повода да разкаже за бъдещите законодателни предложения на партията на Волен Сидеров. Сред тях била идеята със закон да се съкрати срокът за трудовите дела и те да приключват до месец, вместо да се точат по цяла година. Попитан дали очаква Атака да влезе в следващия парламент, Гъбов отговори, че това е сигурно и се надяват от Хасково да вкарат между един и двама депутати.

Тодор Кръшков   

Адвокатът на Ванчева показва съдебното решение
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини