От х:

Днес в x:

Най-освежаващо: За жените - аромат на лимон, мили животни и бебета, за мъжете - красива жена, спорт и сочна пържола

Настроението на жените се подобрява най-много от аромат на лимони, докато при мъжете най-добър тонизиращ ефект има привлекателната жена. Всяка трета жена незабавно се ободрява от лимоновия аромат. Настроението на жените се подобрява още от миризма на топъл хляб, чисти чаршафи и морски въздух. Чак след това са цветята.

Повече от половината анкетирани мъже са казали, че най-освежаващо им действа видът на привлекателна жена. За тях най-хубавият аромат е този на бекона, следван от пресния хляб, кафето и пържената риба с картофи.

Миризмата на пуканки е най-непопулярната сред дамите, докато при мъжете това е миризмата от главата на бебе.

Най-приятна гледка за мъжете, освен сексапилните жени, са морски бряг, спортни състезания, сочна пържола и смеещи се хора.

Жените се разнежват при вида на мили животни, плажове, усмихващи се бебета и цветя.

"Жените имат по-фино чувство за аромати от мъжете, защото мозъкът им ги обработва по-точно. Това обяснява защо за жените най-тонизиращ е аромат, докато при мъжете стимулите са свързани повече с визуализацията" - каза проф. Тим Джейкъб, експерт по аромати от университета в Кардиф.

Една четвърт от анкетираните са казали, че най-добре на настроението им се отразява целувка от любимия или любимата, следвана от душ и времето, прекарано със семейството и приятели. За разлика от общоприетото схващане, само една десета от анкетираните са посочили, че кафето има незабавен ободряващ ефект, допълват от БТА.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини