От х:

Днес в x:

Сейнт Луис: Двама полицаи застреляха цветнокож

Убийството на цветнокожия тийнейджър Майкъл Браун на 9 август породи вълна от протести във Фъргюсън и национален дебат за расизма в САЩ.

При нов инцидент с цветнокож и полицаи в Сейнт Луис, мъж, въоръжен с нож, беше застрелян. Погребението на убития във Фъргюсън младеж ще бъде в понеделник.

Началникът на полицията на града, Сам Дотсън, обясни в  акаунта си в Туитър, че полицаите са се намесили, след като са  получили сигнал от полицейски патрул за очевидно буйстващ човек, носещ нож, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Той крещял: "Убийте ме незабавно", докато се приближавал към патрулиращите служители на реда.

"Полицаите му отправиха няколко предупреждения. Но после се изплашиха за сигурността си и двама полицаи използваха оръжието си. Заподозреният почина", заяви Дотсън в Туитър.

По данни на местни медии убитият е бил цветнокож.

Веднага на мястото, което беше оградено от жълта  полицейска лента, се събраха хора, които започнаха да скандират  един от лозунгите на протестите във Фъргюсън: "Вдигни ръце, не  стреляй!".

Идния понеделник ще бъде погребан Майкъл Браун, цветнокожият тийнейджър, застрелян невъоръжен от бял полицай в предградието на Сейнт Луис - Фъргюсън, в щата Мисури, предаде Франс прес, като цитира Бенджамин Кръмп, един от адвокатите на семейството на Браун.

Той съобщи новината в акаунта си в Туитър. Подробности за погребението ще бъдат изнесени на по-късен етап.

Същевременно друг адвокат на семейството Антъни Грей поясни, че на погребението ще може да присъства всеки, който  поиска, и церемонията ще бъде под егидата на национални лидери, чиито имена юристът не уточни.

Убийството на Майкъл Браун на 9 август породи вълна от протести във Фъргюсън и национален дебат за расизма в САЩ.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини