От х:

Днес в x:

Не търси смисъл в безсмисления секс

Всеки иска първият му път да е смислен и значим. Независимо дали е с някого, когото познаваш и на когото имаш доверие - например добър приятел или дългогодишна любов, трябва да е специално. Ако първият ти път е приятен, започваш да искаш още. Скоро ти се иска да правиш секс по пет пъти на ден и на всякакви странни места. Върху пералнята, в гардероба, върху масата, в басейна.

Всички сме имали такава фаза, в която просто не можем да се наситим. Сексът никога не е достатъчно. За повечето хора този период е, докато са в университета, напоследък е и по-рано. След като приемем факта, че сексът е нещо хубаво и нормално, че е важна част от живота, започваме да се чувстваме силни и придобиваме умението да изпитваме разтърсващи оргазми.

Повечето хора имат много лошо мнение относно думата "курва“ и за нищо на света не искат да им бъде лепнат този етикет. Колкото повече остаряваме и броят на сексуалните ни партньори расте, често емоционалната връзка между нас и партньорите ни е все по-слаба. Докато станем на около 25 години, повечето от нас са имали по няколко партньори и сме се чудили дали не сме се превърнали в онези "курви“, за които са ни предупреждавали.

Сексът е едно от най-влиятелните човешки действия. Той може да е красив, но може и да е разочароващ.

Когато сексът е лош, положението е наистина зле. Трудно е за разбиране защо се опитваме да се насилим да не се привържем към някого, след като сме преспали с него. Привързването е нормална част от живота. Чувствата, които започват да се появяват след сексуален акт, ни поощряват да вярваме, че има потенциал за дълготрайна връзка, макар и всъщност този потенциал да липсва. Колкото и да се опитваме да се "откачим“ емоционално от партньорите си, това няма да стане - защото е биологически невъзможно напълно да останеш напълно равнодушен към човек, с когото си преспал.

Цялата концепция за това сексът да е просто за забавление е доста по-изморителна за осъществяване, отколкото изглежда. След като сме правили секс, постоянно опитваме да анализираме човека срещу нас. Защо не ми се обади? Толкова лошо ли беше? Дали да не се обадя аз? Нещо, което е трябвало да е забавно и без грижи ни оставя объркани и с редица въпроси, които нямат отговор.

Всеки, който се е сблъсквал със стрес след секс, трябва да разбере, че тази драма произтича от това, че партньорите ни не задоволяват нашите емоционални нужди. Всеки може да си свали дрехите и да го направи, но се иска истински кураж да позволиш на другия да види истинската ти същност. Не бива да правим секс за забавление и след това да очакваме нещо повече. Опитайте се да го направите и скоро ще осъзнаете, че ако чакате човек, който да ви възбуди и психически, и физически, сексът ще си заслужава чакането.

Когато изчакаш правилния човек - някой, когото може да задоволи и емоционалните, и физическите ти нужди, стресът след секс няма да те преследва, а самият секс ще е много повече от "забивка“ с непознат на купон. След като имаш емоционална връзка с партньора, сексът ще е много по-горещ и възбуждащ от преди.

Не се примирявайте с по-малко от това, което заслужавате. Да, не е лошо да се позабавлявате, но трябва да разберете, че след среднощния бърз секс ще се приберете и ще се чувствате самотни. Много по-самотни от преди. Запомнете- хубавите неща идват при онези, които умеят да чакат.

Източник: http://iwoman.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини