От х:

Днес в x:

Протести за отваряне на КТБ в няколко града

Нов протест на вложители в КТБ ще се проведе днес пред БНБ. Демонстрации обаче този път ще има и в Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново и Сливен.

След първия протест на 11 август пред БНБ, днес хората ще се съберат в 17.30 часа, обявиха Фейсбук групите, организирани от вложители и служители в банката. 

"Целта на протеста е незабавното отваряне на КТБ и нейното дъщерно дружество Търговска банка "Виктория". Ние - вложителите, смятаме, че е недопустимо толкова време да бъдат блокирани средствата ни и настояваме нашите права като европейски граждани да бъдат спазени. Ние - работещите в банката, смятаме, че е недопустимо толкова време досега да не бъде създаден план за оздравяване на банката", заявяват организаторите.

Те смятат, че е пълен абсурд правителството и БНБ да ги обричат на мизерията, в която се намират в момента, благодарение на тяхното бездействие за решаване на проблема. Настояваме веднага да започнат конкретни действия за отблокирането на сметките ни, както и план за мерки и срокове, в които ще се изпълнят, настояваме нашите граждански права да бъдат незабавно спазени, се казва в анонса за протеста във Фейсбук.

Също днес се учредява и организиран от Вежди Рашидов Инициативен комитет на клиентите на КТБ. Бившият министър на културата призна, че държи в банката около 2 млн. лева.

Учредяването е насрочено за 12 ч. в сградата на Конфедерацията на труда "Подкрепа" на пл. "Гарибалди" в София.
Вчера премиерът Георги Близнашки обяви, че е приел представители на много мощен фонд, който имал желание да се намеси. 

"Тези хора са готови да вложат и пари, така че ще приемем предложения от различни групи инвеститори, за да търсим изход от създалото се положение. Правителството много внимателно наблюдава действията на УС на БНБ. В тази фаза, не можем да се намесим, но готвим различни варианти за решение. Когато имаме пълна яснота, ще трябва да влезем и политическо решение”, заяви той пред Нова телевизия.

Засега БНБ разреши на КТБ операции по погасяване на кредити

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини