От х:

Днес в x:

Настаниха изхвърленото новородено в дом, Айше не го признава

Изхвърленото от майка си новородено, което случайно бе открито в гората край село Шишманово, днес бе настанено в хасковския Дом майка и дете, под бившата Руска гимназия, научи Haskovo.net. Детенцето вече си има ЕГН, име и акт за раждане. Няма си само родители.

Въпреки че полицията установи 19-годишната Айше като родилка на бебето, а в хасковската МБАЛ потвърдиха за раждане, което съвпада с момента на появяването на бебето на бял свят, тинейджърката категорично отказала да припознае детето. Тя отричала не само раждането и последвалото захвърляне, а и бременността си. Родителите й били съгласни с твърдението й. Така, след 6 дневен престой в хасковската микропедиатрия, момченцето бе изведено в дом. Съгласно обичая и при липса на законни родители, то е кръстено Найден /Намерен/. С това име фигурира и в акта за раждане. Ще се води жител на община Харманли.

Предполагаемата му майка пък е изписана от хасковското АГО, където бе насатнена за наблюдение след раждането. В момента е обект на разследване. Знае се само че 19-годишното момиче е родом от Кърджалийско, а в Шишманово била при свой приятел тютюноберач.

Потресаващата разправа с бебето станала на 30-ти юли. След раждане надвечер в гориста местност край Шишманово, детето било захвърлено голо сред храсталаците и е оцеляло по чудо почти цяло денонощие. След намирането му констатирали дехидратация и слънчево изгаряне. Прегладнялото мъниче бе нахранено и стабилизирано в хасковската Микропедиатрия. Оказало се напълно здраво момченце с тегло 3.100 кг.

Очаква се установяването на родителите му да продължи не по-малко от месец. Ако не даде резултат, Найден незабавно ще бъде вписан в регистъра за осиновяване.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини