От х:

Днес в x:

Мъка на морето: Благоприлично в деколтето, неприлично в джоба

Благопристойни бански цакат мъжете на морето


Пълна противоположност на нормалното посреща редовия български мъж на родното Черноморие. Курортите ги цакали с неприлични цени, а по плажа имало само прилични деколтета, оплакаха се наши хора влезли в ролята на потърпевши.
Донякъде били подготвени за дрането в кръчмите, но благоприличния импулс на иначе красивата българка ги наскърбил жестоко. Явно от желание да подкрепи родния текстил, по-добрата половина масово пазарува банския във всичките му елементи. Горнищата не просто ги има, ами са дискретни като на абитуриентка преди първия й бал. Имало и цели бански и нито един цял безбански. Направо депресиращо. Особено след посещение на кръчма.

Надценката в питейните заведения била човекоядска - поне с 50 % в сравнение с миналата година, изчислиха редовните летуващи. Скромен обяд за двама възрастни и едно дете в обикновено заведение заковал цена от 40 лв., и то без церберът в пола да забранява алкохола. При включването му във вечерния тур пък се стигнало до депресиращи столевови равносметки. Дори и най-непретенциозните пластмасови капанчета били наточили менютата – малка, голяма бира, безалкохолно и пица = 24 лв. Ако искаш.

Логично мъжката част от летовниците решила да го удари на битов алкохолизъм, но предвидливите „морски“ приготвили и за там пирон. Кило от незаменимия за плановете домат вървял по 4.50 лв. Идеята била провалена не толкова от цените, колкото от категоричността на нежните и малките членове на фамилиите, които забранили татковци да си остават вкъщи. И, разбира се, парите продължавали да вървят като порой в Северна България.

По данни на наши читатели най-кожодерско било в Несебър, Слънчев бряг и Свети Влас. Обаче полудели и иначе скромни до скоро курорти като Поморие, Равда, Китен и Царево. Созопол бил някъде по средата.

Най-лошото е, че търговците по Черноморието въобще не се чувстват задължени да де придържат към здравия разум. Заради калповото време и честите валежи, две трети от сезона им отишъл по дяволите и в момента избивали ударно. Още повече, че Черноморието е претъпкано, както личи и от снимки на наш човек от плажа в Равда. Положението било такова от 9 сутринта до 18 часа, че и по-късно и важало за всички плажове в курорта.

Г.Христов

Двата елемента са налични дори и за тези които нямат нужда
Навалицата е небивала и на плажа и в морето
Дори разминаването е невъзможно
Мама татко и аз
Положението е такова от 9 до 19 часа
Атракционите са разнообразни и като повечето неща на Черноморието-скъпи

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини