От х:

Днес в x:

Късмет и съдия спънаха Хасково срещу Локо ПД - 1:2 (обновена)

Голът на Деян Лозев за Хасково

Липса на какъвто и да е било късмет и „странни” съдийски отсъждания попречиха на Хасково да дерайлира пловдивския Локомотив Пд и доведоха до домакинска загуба с 1:2. Не че човекът в черно Стефан Апостолов свиреше толкова пристрастно, но във всички ключови моменти от мача, спорните положения бяха давани в полза на Локо. При две съмнения за дузпи реферът взе „адекватни” за по-титулувания отбор решения. В първото си затрая да надуе свирката, а при второто изкара фаул извън пеналта и даде само пряк свободен удар. Няколко нарушения бяха свирени обратно, а в края на мача играта бе удобно накъсана което облагодетелства пазещия резултата отбор, в случая този на Локо. В няколко ситуации пък хасковлии имаха пълен малшанс, ударите им минаваха малко в страни, пасовете пропускаха крака на съотборника за сантиметри, а върхът на сладоледа бе гредата която резервата Велев тресна 5 минути преди края на мача, при резултат 1:2.

До известна степен обаче и Хасково има вина, че се вкара в този филм, след като допусна да губи на собствения си стадион с 0:2. Цяло първо полувреме домакините бяха затворени в половината си и разчитаха само на контри. На два пъти имаха шанс да вкарат, но най-опитния играч на "Хасково" Емил Ангелов пропусна, в един случай от непосредствена близост. Тази тактика, на бетон отзад и бързи контраатаки напред, сработи при сензационната победа срещу шампиона Лудогорец в първия кръг, но тогава имаше една малка подробност-Хасково успя да отбележи гол. Вместо това, сега звездата на Локомотив ПД Мартин „Майстор” Камбуров ги наказа след чудесен гол от фаул в 22-та минута, при който топката се заби неспасяемо в горния ляв ъгъл на Николай Банков. Голът обърка нашите, на които не че не им се играеше, но явно нямаха опит как да реагират при неблагоприятен развой на резултата срещу видимо по-класен отбор.

Като не става с умения, тогава на помощ идват духа и сърцето. През втората част на терена се появи изненадващо оставения сред резервите капитан и лидер на Хасково Недялко Хубенов. Той раздвижи съотборниците си, но тъкмо те почнаха да гледат по-смело напред, когато Локото ги наказа с една контра. При разбъркване в наказателното поле Блакой Наков от почти легнало положение прекара топката покрай вратаря в мрежата. Подкарвани от Бай Недял нашите не рухнаха и тръгнаха да мачкат. Само след 8 минути те се върнаха в мача след чудесен гол на Диян Лозев. Той засече с крак центриране отдясно и разтресе мрежата на гостите за 1:2. Финалния юруш обаче се спря в черно-бяла стена, подпомагана от късмета и решенията на съдийската бригада.
След днешната загуба Хасково остава с актива си от първия кръг-3 точки от три мача.

Г.Христов

Мартин Камбуров (най-вляво) откри резултата за гостите от пряк свободен удар

Агитката на Локо бе доста по-многобройна и гласовита от нашата

Отново голът на Лозев

Хасковските фенове бяха видимо по-малобройни от мача с Лудогорец
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини