От х:

Днес в x:

Фирма „Нова трейд“ дари 22 680 литра изворна вода в подкрепа Апела на БЧК

В четвъртък Областният съвет на БЧК стартира акция за набиране на минерална вода за питейни нужди в подкрепа на децата и възрастните хора, настанени или ползващи услуги, предоставяни от социалните заведения в град Кърджали.
На апела се отзоваха 60 граждани, които дариха 995 литра вода, 530 от които бяха дарение от служителите на НОИ – Кърджали. В кампанията с парични средства за закупуване на вода се включиха омбудсмана на Кърджали, служители на Областна администрация и наша съгражданка от София.С техните средства бяха закупени 429 литри.
Цялото количество дарена вода е предоставено на 8-те социални заведения в Кърджали, започвайки с институциите, в които са настанени деца.
На втория ден от началото на акцията фирма „Нова трейд“ ЕООД, произвеждаща бутилирана изворна вода „ Бачково“ направи огромен дарителски жест . Със собствен превоз тя предостави на ОС на БЧК – Кърджали 22 680 литри изворна вода, което дава възможност да бъдат подпомогнати и пациентите на Държавна психиатрична болница и МБАЛ „ Д-р Ат. Дафовски“ .

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини