От х:

Днес в x:

ВМРО: Искаме мандат от Хасково, изхвърляме антибългарската ДПС от властта

Деница Жекова, Ангел Джамбазки, Антон Андонов

 „До броени дни подписваме споразумение с НФСБ на Валери Симеонов и други по-малки организации за създаване на общ патриотичен фронт. Целта е да изхвърлим антиконституционната и антибългарска партия ДПС не само от властта, но и от обществено-политическия живот изобщо“. Това заяви на пресконференция днес в Хасково евродепутатът и зам-.председател на ВМРО Ангел Джамбазки. „Специално за Хасково искаме да вземем поне един мандат и се надяваме да го вземем от ДПС“, допълни той.

Воеводите изобщо не възнамерявали да водят разговори с Волен Сидеров след излагацията му през последната година. Новият патриотичен фронт си поставя няколко основни цели, поясни Джамбазки. „На първо място – възстановяване на държавността. На второ – преодоляване на демографската катастрофа. Трябва да се справим с проблема с онази част от хората, които, верни на своя древноиндийски произход смятат, че социалните помощи са заплата заради произхода им. Това не може да продължава повече“, заяви Дажмбазки. Борбата с монополите също е сред приоритетите на патриотичния фронт.

Джамбазки коментира и работата си като евродепутат. „Влязохме в групата на консерваторите. Поискахме от ЕП да гласува резолюция за финансова подкрепа на България за справяне с бежанците. Няколко са европейските държави, които поемат ударите на бежанската вълна – Италия, Гърция, Монако, България. В тази връзка имаме идея да предложим комисарски пост по въпросите на емиграцията. Защото това се очертава като много голямо предизвикателство пред ЕС, особено след събитията в Ирак, създаването на ИДИЛ (Ислямска държава в Ирак и Леванто), Либия, ивицата Газа, Украйна.

Не на последно място държим да разясним в Европарламента и положението на българската общност в Македония. Аз лично информирам колегите си, като използвам за източници не македонските писатели-фантасти, а утвърдени имена, като сър Артър Евънс, например“, обясни Джамбазки.

На днешната пресконференция освен евродепутата участваха и координаторът на ВМРО за Хасково и Стара Загора Антон Андонов, както и общинските шефове на организацията в областния град и Димитровград.

Тодор Кръшков     

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини