От х:

Днес в x:

14 души загинаха в Украйна само за нощ

14 души са загинали през нощта срещу петък при сражения между украинските сили и сепаратистите в град Шахтьорск, предаде AFP. Най-малко десет от загиналите са украински войници. Четири тела все още не са идентифицирани.

По-рано украинските сили обявиха, че са попаднали в засада край Шахтьорск, на около 25 километра от мястото, където се разби малайзийският пътнически самолет.

Междувременно група от 19 американски сенатори от Републиканската партия са поискали от президента на САЩ Барак Обама да обяви самопровъзгласилите се Донецка народна република и Луганска народна република за „терористични организации“. Също така искат той да ги добави в черния списък със санкции, пише вестник „Коммерсант“, позовавайки се на писмото на сенаторите.

„Призоваваме ви, в рамките на американското законодателство, да признаете структурите на проруските бунтовници – така наречените Донецка народна република и Луганска народна република, за чуждестранни терористични организации“, се казва в писмото. Според сенаторите подобна стъпка „може да доведе до сериозни усложнения за Русия“.

Директорът на Центъра за военнополитически изследвания Дмитрий Тимчук пък съобщи, че руската военна авиация продължава активно да нахлува във въздушното пространство на Украйна.

„За денонощие са били регистрирани минимум 7 нарушения – 4 на военната авиация на Русия (хеликоптери) и поне 3 на войни самолети. Руската авиация навлиза в украинското въздушно пространство при малка височина на 10-15 км навътре“, съобщава експертът.

Източник: http://novini.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини