От х:

Днес в x:

Натискат Батимов да се пенсионира, гласят Златева за директор

Гласят смяната на дългогодишният директор на Дървото Александър Батимов

Директорът на гимназията по Дървообработване и строителство Александър Батимов е в болнични, а временно на негово място е назначена бившата началничка на РИО Мариела Златева. Заповедта на МОН е от 28-ми юли, а от 29-ти Златева встъпи като временно изпълняващ длъжността директор в гимназията. На теория трябва да остане до 18-ти август, когато титулярът се връща на работа. Но може и да се задържи.

По информация на Haskovo.net циркът за летния директор на училището е пълен и се точи от доста време. Първоначално, самият Батимов предлага за поста заместник-директора Кичка Иванова, каквато е обичайната практика в училищата за лятото. Няколко дни по-късно обаче самата Иванова изтегля документите си. Идва ред на РИО на МОН. Оттам предлагат за временен шеф учителя по история в гимназията Митко Иванов. Документите му били изпратени в министерството и учителят даже бил за два дни шеф. Летните директори почти нямат никаква работа след план-приема и преди началото на учебната година, но са оторизирани да разписват документи от рода на служебни бележки и други справки през почивния за образованието сезон. Изненадващо обаче в началото на тази седмица от МОН заявили, че директор ще е друг. Мариела Златева. Същевременно от „Човешки ресурси“ на ведомството деликатно попитали Батимов дали не мисли за пенсия, научи Haskovo.net от достоверен източник. Настоящият директор е в пенсионна възраст отдавна, но с промени в закона от миналата година всеки в сферата на образованието може сам да реши кога и как да се пенсионира и работодателят му не може да го принуди. Факт е, че към момента няма заведена молба за пенсиониране нито в РИО-Хасково, нито в министерството. За кратко открит по телефона, г-н Батимов видимо отпаднало заяви, че в момента има здравословен проблем, в болнични е, и моли да не го занимаваме със служебни въпроси. Все пак коментира, че ако здравето му позволи, би останал на поста, защото е доказал, че може да се справя. Не смята сам да се пенсионира. Не отрече обаче че е бил разпитван за намеренията си в тази насока.

Според неофициални източници от самото училище обаче, там настоящото /макар и временно/ ръководство се кани да векува. Били въведени нови вътрешни правила. Бил затегнат пропусквателния режим, за да не може никой без решение на ръководството да припари до сградата на школото. Дори имало официално искане към полицията да съдейства за влизане в заключения кабинет на директора. Не стана ясно как се е развил казуса, защото по навик, придобит от 11-ти юли, Мариела Златева не вдига нито един от двата си мобилни телефона. На тази дата в длъжността началник на РИО-Хасково встъпи нейният предшественик и наследник Иван Панайотов.

Г. Христов

Златева сменя шефското място в РИО с това на най-проспериращото хасковско училище
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини