От х:

Днес в x:

Монтират Лафка за цигари срещу училище

Работници на Екопрогрес демонтират старата спирка срещу входа на СОУ "Васил Левски"
Нова спирка плюс павилион Лафка за цигари и вестници ще бъдат монтирани на мястото на старата на ул. „Св. св. Кирил и Методий“, точно срещу входа на училище „Васил Левски“. Демонтажът на старата спирка започна тази сутрин. Общо 16 такива стари съоръжения за градския транспорт ще бъдат премахнати, а на тяхно място ще поставят нови на фирмата „Табак Маркет“, която спечели конкурс на общината за 41 места в града, където да разположи Лафките. За правото да се превърне на практика в монополист в областния град фирмата, свързвана с депутата от ДПС Делян Пеевски, плаща 62 000 лева годишно. 
 
Потърсен за коментар, заместник-кметът Златимир Желев потвърди, че на мястото на старата спирка ще се монтира нова, плюс Лафка. В павилионите освен вестници списания и опаковани сладкарски изделия, се продават и цигари (“Табак Маркет“ е дъщерна фирма на Булгартабак). Желев обаче уточни, че от няколко години лицензите за продажба на цигари не се издават от общината, а от митницата, така че администрацията няма как да контролира продажбата на цигари до училището.
 
Шефът на Никотиновата полиция в Хасково д-р Иван Александров уточни, че няма никаква законова забрана за продажба на тютюневи изделия в близост до училища и детски градини. По думите му „Табак Маркет“ си има лиценз за продажба на цигари и е един от големите дистрибутори. Според д-р Александров данъчните и общината, всеки според своята компетентност и приоритети, би трябвало да следят дейността на търговците на тютюневи изделия и алкохол.
 
Тодор Кръшков 
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ев
    Евертъна
    0 0
    10:06, 1 авг 2014
    Как е ******и?
    Аз вярвам в най-добрият си приятел - радко!
    Чиърс
  • 2
    Ев
    Евертъна
    0 0
    10:12, 1 авг 2014
    Никой човек, той ме намери мъртвопиян на един път, в Хасково!
    Каза ми - ти трябва да живееш ПРИЯТЕЛ!
Последни новини