От х:

Днес в x:

Съдът възстанови уволнения по политически причини създател на гимназията в Припек

Окръжният съд в Кърджали възстанови като директор създателят на Държавната гимназия в с.Припек ,Джебелско Асен Славов. Съдия Даниела Радева отмени решение на Момчилградския районен съд, с което се потвърждаваше заповед за уволнението на Славов като директор.

Ще припомним,че благодарение на Славов в Припек се създаде Държавна гимназия. Така не се налагаше децата от средния курс да пътуват до общинския център Джебел. Създаването на гимназията стана след намесата на тогавашния президент Георги Първанов.   На 7.07.2009 г. със заповед на министъра на образованието Държавната гимназия се сля с основното училище в селото. Създава се СОУ”Паисий Хилендарски”,за чийто директор е назначен Асен Славов.

На 13.11. 2013 г. той е уволнен. Безработен е до 13,05.2014 г.

 Съдът постанови СОУ”Паисий Хилендарски” да му изплати заплати за срока на неправомерното уволнение в размер на 5665,80 лв. Още 480 лева трябва да му бъдат приведени за направени съдебни разходи.Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

Ще припомним,че Асен Славов е един от активистите на „Дружба Родина”.Той изпадна в немилост след като се подписа в подписка срещу гафове на предишните управляващи по отношение на българите мохамедани.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини