От х:

Днес в x:

КАТ със засади през уикенда от 22 до 1 часа

Дори да изглеждате наред, КАТ ще ви проверява в системата чрез таблети

Целият наличен ресурс на пътна полиция ще бъде впрегнат в допълнителни дейности по превенция на пътно-транспортните произшествия в регионите и контролиране на водачите, като ще се спазва принципа на „нулева толерантност“ към нарушителите на ЗдвП. Затова разпоредил главният секретар на МВР Светлин Лазаров във връзка с кошмарната статистика, според която от началото на годината в ПТП-та са загинали 358 души/ по двама на ден/ и са ранени 4800 души. На областните дирекции на МВР са изпратени инструкции да мобилизират в наряди и допълнителни полицейски сили в извънработно време, за да се ограничи войната по пътищата. Основно внимание ще се обърне на култовия интервал от петък до неделя от 22 часа до 1 след полунощ. Засадите ще дебнат главно край райони с питейни и увеселителни заведения. Патрулите ще следят за употреба на алкохол, техническа и документална изправност на автомобила/ винетки, застраховки и др/, превишена скорост, включване на фарове използване на обезопасителни колани и въобще всичко, което носи глоба за неизпълнилия го водач. Извън уикенда полицията ще насити с постове ключови места от първокласната и второкласната републиканска пътна мрежа, като контролът ще бъде особено завишен от 16 до 21 часа ЕЖЕДНЕВНО. В градовете пък патрулките ще са на кръстовища и други рискови пътни възли, за които е регистрирана висока концентрация на ПТП-та. За отбелязване е, че ще се следят и глобяват не само водачите на МПС-та, а и тези на ППС-та/велосипеди, каруци и др/ както и на пешеходци. Особено тези, пресичащи на червено.

При осъществяване на контрол ще се извършва пълна и обстойна проверка както на водача, така и на техническото състояние на моторното превозно средство, чрез електронна справка в информационната система на полицията с раздадените по места таблети. В случай на неправилно спрели и паркирани, ще се предпиремат мерки за незабавното преместване или „арестуване“ на прегрешилото превозно средство.

Ще се засили и зачести контролът по така наречения холандски метод. Той включва засядане на ключова пътна артерия и отбиване на всеки автомобил за проверка на всичко. Именно в тези акции обикновено се поставят рекорди по наложени глоби.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини