От х:

Днес в x:

Читател: Природозащитници, защо кучетата са ви по-мили от децата ни?

Те са малки и сладки засега, но през зимата стават проблем

Въпросът задава наш читател във връзка с изострения от години проблем с бездомните кучета в Хасково. Читателят припомня познатия отдавна алгоритъм - лятото глутниците се размножават безконтролно, а през зимата изгладнелите четириноги стават истинска заплаха за живота и здравето на хората. Публикуваме писмото му, защото то отразява все по-преобладаващите нагласи сред нашите съграждани, които настояват да разберат кой е отговорен за ситуацията. Както е видно от няколкото реда, някои вече са намерили виновник. Въпросът е дали наистина е той, но пък от друга страна, не може да има проблем без отговорен за него. А сякаш в това се опитват да ни убедят компетентните институции, които от години си прехвърлят горещия картоф, без да предприемат каквото и да е било.

Редакцията е готова да публикува и различни становища по темата, като прелюдия към едно обществено обсъждане, Дай Боже с някакъв резултат. Защото засега решение няма, а само статистика на пострадали.

Име: Bezkompromis
E-mail: ************

Град: Хасково

Тема: Глутници безпризорни кучета из града на Богородица?!...

Съдържание:

Вероятно не съм единствен ,който се пита защо не се решава този проблем?Кой изпапка отпуснатите за приюти за бездомни животни парички? Защо пак си пънем да се правим на много цивилизовани в майсторлъка си да се изживяваме като европейци пък простотията ни край нямаааа? Та идеше реч какво ще се случва с глутниците кучета,които уж на никого не правят впечатление. Все по-банално взе да звучи репликата,че „Това го няма никъде из Европа“.Интересно, че за належащи и неотложни прлблеми никой не взема мерки иотношение.Дезинтерии,кърлежи,нахапани от песове деца или възрастни,пепелища по улиците,течащи контейнери с гниещи боклуци вътре....и деца играят вън.....Картинка от третия свят или от страна в Европа? Дали утре Богородица няма да си е закрила очите с ръце?Наистина много мъка има по тоя свят.....
Та ,ако утре някое от тези кучета нахапе някое дете или старица няма нищо ,нали?Ако обаче това е Нечие дете ,тогава картинката се променя.....Питам се ,а и не само аз,защо пък тези природозащитници толкова мразят децата и останалите хора,че не настояват да се погрижи някой и за тяхната безопасност?Кой и защо има интерес тези баздомни глутници, мръсни и заразни песове да се шляят по улиците на града на Богородица ,не знам ,но е много несправедливо спрямо всички хора в града! Не е редно при всички безумни данъци и такси да не можем спокойно да се разхождаме по улиците и да се тревожим за безопасността на децата си. Та който е изпапкал паричките за приюти за бездомни кучета ,да си ги върне,защото зимата иде и глутниците няма никому да простят,а наранения ща си търси как да отмъсти......


Обръщаме внимание на последните няколко думи. В края на миналата седмица с. Горно Брястово община Минерални бани, изпадна в паника при слуха, че край селото са открити телата на отровени бездомни кучета. От разхвърлената из пасищата отрова загинали и 3 сухоземни костенурки. Паникьосани за домашните си животни фермери започнаха неистов обход в района, в който се включи дори и кметът на селото. В крайна сметка трупове не бяха открити, защото според уж очевидци, отровените били вдигнати на следващия ден от неидентифициран бус. Дори и само малка част от слуха да е истина, един такъв подход може да доведе до непредвидими последици, чийто потърпевши могат да бъдат не само животните.

Г. Христов



Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини