От х:

Днес в x:

Предлагат ФК Хасково да ползва безвъзмездно базата в Димитровград

Стефан Димитров

Футболен клуб "Хасково 2009" да ползва безвъзмездно спортната база в Димитровград, за да тренира до края на 2014 г. предлага председателят на ОбС  Стефан Димитров. Докладната ще бъде внесена като извънредна точка за разглеждане на сесията на местния парламент в този четвъртък.

 Идеята е футболистите от Хасково да могат да ползват три пъти в седмицата за по два часа тренировъчните игрища и стадион "Раковски" в Димитровград.
 
 
"В крайна сметка в областта имаме един клуб в "А" футболна група и трябва да му се радваме и да му помагаме. Терените ни са на ниво, за което отделяме 100 000 лв. годишно, но за съжаление нямаме отбори на същото ниво да ги ползват. Не е важно общината ще вземе 200 лв. или 1000 лв. на месец, по важното е димитровградчани да гледат първокласен футбол на свой терен от състезатели от професионалисти", посочи си Стефан Димитров.  
 
Предупреди и за предстоящ хаос с частните гаражи в Димитровград, изградени върху наети общински терени. Общината имала нмерение да проведе нов търг за отдаване под наем на общо 607 терена с вече построени гаражи. 
 
"Твърде възможно е наемателите да не получат сегашните си места, само защото друг може да предложи по-висока цена в търга. Загуби ли в наддаването хората ще са принудени да си демонтират бетоновите постройки, за да освободят терена спечелен от новия наемател", обясни Стефан Димитров.
 
На мнение е, че това ще създаде хаос сред наемателите и в крайна сметка ще откаже хората да ползват тези гаражи. Разрешението е наемателите да не се явяват на търг, а Общината сама да им предостави терните със своя заповод без търг.
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини