От х:

Днес в x:

Не са ни свикнали: Гости се потрошиха по хасковските пътища

"Приключението" за гостите на хасковските пътища често завършва така


Хасково явно е неприспособим регион за гостуващите шофьори, които масово се изпотрепват по местните пътища. Гастарбайтерските катастрофи са почти ежедневни, но интересното е, че ударно започнаха да катастрофират и българи, но от други региони на страната. Местната гледна точка е, че другите карат по хавата си, но противната страна смята, че из Хасковско не ти позволяват и минимален толеранс при обичайните грешки, които всеки допуска на пътя. Отделен е въпросът, че могат да те потрошат дори и да си изряден като курсист на проверовъчен изпит.

Само в рамките на няколко часа вчера в областта се случиха 5 сериозни ПТП-та със 7 ранени, някои от които тежко. Замесените до един са „другоселци“, има и чужденци в прекия смисъл на думата.

Началото на коридата е около 13 часа. Товарен автомобил Волво, управляван от 60-годишен чужд гражданин, помля ситроен на 45-годишен от Гълъбово. Камионът излизал от черен на третокласен път в харманлийско и отнел предимството на движещия се по него гълъбовец. Тежката машина потрошила колата и пътниците й. Шофьорът е със счупени четвърти и пети гръдни прешлени и в сложно състояние е настанен в МБАЛ Хасково. 43-годишен пасажер е с комоцио, а 16 годишен от задната седалка с травми по крайниците и горната част на тялото. Двамата са настанени в МБАЛ-Харманли без опасност за живота.

50-годишен с БМВ от Смолян пък потроши пешеходка в Хасково около 3 и половина следобед. Поради несъобразена скорост БМВ-то излиза от контрола на водача си и кривва надясно по платното. По същото време там пресичала 44 годишна пешеходка. Жената получила тежък удар в лявата гръдна половина, който за щастие се разминал без сериозни последствия.

Заралия е с временна опасност за живота, след като около 16 часа катастрофира тежко на магистрала „Марица“ в близост до Свиленград. 24-годишният младеж навлязъл с висока скорост в лентата за аварийно спиране, откъдето  Ланчията му излита извън платното и се преобръща няколко пъти. Водачът е с комоцио, контузия на бял дроб и разкъсано дясно слепоочие. По непотвърдена информация причината за катастрофата е „внезапно възникнало препятствие на пътя“, каквото и да значи това.

Около 18.30 часа 32-годишен моторист от Харманли се засича с 30-годишна жителка на град Казанлък в района на паркинг Гергана. На излизане от паркинга мотористът рязко намалил, преди да се включи в главния път. За зла участ обаче зад него била Корса-та на неправоспособна, както се оказало впоследствие, казанлъчанка. Поради липса на достатъчна дистанция, тя удря Хондата и контузва двата крака на моториста.

Отнесе си го и велосипедист. 46-годишен от София си карал към 21.30 по велоалея на централния бул. България в Харманли и очаквал, че всички са наясно с предимството му. Не и харманлийските младежи обаче. 18-годишен на Тойота тъкмо излизал от бензиностанция и въобще не отразил велосипедиста. Последния се забил в колата и след прелитане над предния и капак се стоварва на пътното платно. Отървава се само с контузен ляв глезен. Прегледан и освободен за домашно лечение.

Финалният акорд на вчерашния катастрофичен ден обаче е с марка Made in Хасковско. 43-годишен свиленградчанин се насмукал, 3.72 промила ( ! ), преди да седне в Пежото си. Надвечер подкарал от село Димитровче към Свиленград, но на първия по-сериозен завой изгубил пътя и се забил в отводнителна канавка. Колата пострадала сериозно, но съгласно формулата за пияния и лудия, шофьорът и неговия 46-годишен спътник се отървали. След преглед в ЦСМП пътникът бил пуснат за домашно лечение, но пускането на шофьора било в посока към местния арест, като за начало - за изтрезняване. По случая е заведено досъдебно производство.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини