От х:

Днес в x:

Ванчев замества Панайотов до 8 август, Златева аут

Панайотов застъпва от 8-ми август. Златева е освободена окончателно

Експертът от РИО Иван Ванчев официално е заместник на възстановения от съда Иван Панайотов. Заповедта за назначението и кого точно замества, е получена на 22-ри юли и е със срок на действие до 8-ми август. От 11.08. Панайотов трябва да е на работа, ако болничните му не бъдат продължени. От каквото и да е болен новият-стар началник на Просветата, очевидно болестта е на път да отшуми, след като бе забелязан в добра кондиция на разходка из улиците на града.

Неговият предшественик Мариела Златева пък е с връчена заповед за освобождаване. За известно време от МОН изпаднаха в комична ситуация - като назначиха Панайотов, но не освободиха Златева. Така местната просвета се оказа с двама началници и за известно време работещите в нея не знаеха кой точно им е шеф. От началото на миналата седмица обаче всички официални документи, молби за отпуски и прочие документация се насочва за подпис към Иван Панайотов.

Мариела Златева не бе открита за коментар, нито за настоящето, нито за бъдещето си. Тя бе многократно отстранявана от началническото място на местната просвета, но многократно печелеше дела за неправомерно уволнение в съда .Накрая, на 26.06. миналата година, в изпълнение на решение на ВАС, Златева бе възстановена, уж окончателно, за шеф на РИО Хасково. Този път не последва обичайното уволнение още същия ден и нова съдебна сага. Това продължи точно 1 година. Този път обаче жалба за неправомерно уволнение подаде Иван Панайотов. Сега пък ВАС реши, че Златева е неправомерно възстановена на поста, макар че това стана в изпълнение на друго решение същия съд. На 30-ти юни втората инстанция на Върховния административен съд отхвърли обжалването на министъра и окончателно постанови, че Панайотов е законният шеф на хасковската просвета. Новият стар началник встъпи в длъжността си на 11-ти юли, петък. Най любопитното бе, че в понеделник, 14-ти юли, Мариела Златева пътува за София за участие в конкурсите за експерти в РИО, в качеството на ...началник на РИО. 10 дни по-късно Гордиевият възел на двувластието най-после бе разсечен.
Засега, защото както се оказва, в РИО Хасково всяка новина е предпоследна.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини