От х:

Днес в x:

Триизмерният екшън “Херкулес” е новото филмово попълнение в българския киноафиш

От 25-ти юли, 2014-та година, по българските киносалони се завъртя дълго подготвяния приключенски екшън на Парамаунт Пикчърс “Херкулес”.

Херкулес (2014)Еклектичният актьорски състав на 110-милионната продукция е предвождан от Дуейн Джонсън – Скалата, а за режисьор бе избран създателя на “Час пик” и “Х-Мен: Последният сблъсък” Брет Ратнър. Екранната история е  вдъхновена от публикувания през 2008-ма година графичен роман “Херкулес: Тракийските войни” и плановете на продуцентите са лентата да бъде само началото на нов филмов франчайз.

Освен Дуейн Джонсън в “Херкулес” участват още актьорите Руфъс Сюъл, Джоузеф Файнс, Джон Хърт, Ребека Фъргюсън и Йън Макшейн. По думите на Джонсън филма е “напрегнато изживяване с много екшън, хумор и екзотика”.

Ето какво още добави актьора по време на пресконференция за световната премиера на филма:

“Херкулес е един от най-интересните персонажи, които съм играл до момента и мисля, че енергията от снимачната площадка се пренесе на екрана. Обичам подобни истории и винаги съм бил почитател на големите филми. “Херкулес” е много амбициозен проект за всички от екипа и единствено публиката ще реши дали сме се справили добре. Няма нищо по-хубаво от това да наблюдаваш как зрителите се забавляват с това по което си работил в продължение на месеци и понякога години.”

Историята на високобюджетния филм разказва за воина Херкулес, който след смъртта на семейството си обръща гръб на боговете и намира утеха в битките с престъпници и бегълци. Заедно с група от шестима мъже като него той бива нает от могъщия крал на траките, който очаква от тях да превърнат членовете на армията му в най-опитните войници на Земята.

Снимките на “Херкулес” протекоха в Унгария и Съединените щати, а за Дуейн Джонсън това е трети мащабен проект в който той играе ролята на могъщ войн (другите два филма са “Мумията се завръща” и “Кралят на скорпионите”).

Ако триизмерният “Херкулес” се превърне в успех за Парамаунт Пикчърс очакванията са, че до една година ще започне и подготвителната работа по продължението.

Източник: cinefish

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини