От х:

Днес в x:

Франция свали знамената наполовина в тридневен траур

Националните знамена на всички обществени сгради във Франция бяха спуснати наполовина за 3 дни в знак на траур за жертвите от самолетната катастрофа в Мали.
Самолет със 118 души на "Ер Алжери" (Air Algerie), изпълняващ полет от Уагадугу в Буркина Фасо към Алжир, изчезна от радарите на 24 юли, а часове по-късно бе открит разбит в Мали. Няма оцелели, а 54 от пътниците бяха френски граждани.

Президентът на Франция Франсоа Оланд е свикал в Елисейския дворец ново заседание във връзка с последиците от трагедията, предаде АФП, цитирана от БТА. Решението за траура бе взето от държавния глава в събота.

Президентът отдели три часа за среща с близките на 54-мата французи, пътували с алжирския полет, и ги увери, че скръбта им е споделена от цялата нация.

Телата на загиналите ще бъдат върнати във Франция, съобщи Оланд пред семействата на жертвите и обеща в подходящ момент да им бъде осигурена възможност за посещение на местопроизшествието, където ще бъде поставен паметен знак.

Разследващите случая експерти продължиха вчера работата си в труднодостъпната местност, където се разби самолетът; но условията не вдъхват големи надежди, че телата на 118-те жертви ще бъдат предадени на близките им, допълва АФП.

Двете черни кутии на самолета бяха намерени в района на северния град Гао в Мали.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини