От х:

Днес в x:

Навлизаме във времето на рекордите

Дори и този текстил ще е много за жарките юлските температури

Края на юли е времето на температурните рекорди за сезона, показва справка назад в годините на местната синоптична станция. Обикновено в следващите 7 дни се регистрират най-високите температури на лятото, които често превъзхождат значително тези от считания за далеч по-топъл месец август. Така на днешната дата през 2000-та година е поставен и стогодишния температурен рекорд за 26-ти юли-цели 43°по Целзий. Тя остана и най-високата температура за цялата тогавашна година, въпреки че същото лято предложи още няколко пробива на психологическата граница от 40 градуса.

Този уикенд чак такива ненормалности няма да има, но безспорно ще е много топло. Предвижданите максимални 30° бяха на път да бъдат достигнати още към 11 часа когато бяха отчетени 28 градуса, а в момента жегата е забележително по-голяма. Вчера например прогнозирания максимум от 28 гр бе подобрен с цели 2 градуса и 2 десети. В добавка днес ще е и напълно тихо. Очаква се в късния следобед да се развие купеста облачност, но единственото което може да се очаква от нея е да ни поскрие за малко от опасната понякога ултравиолетова целувка на слънцето. Няма да вали, освен в части от Рило-Родопския масив и то много за малко.


Утре ще бъде същата картинка с тази разлика че топлото ще бъде с още няколко градуса отгоре. Добрата новина е че може да повали, но дори и да се случи ще е повече от скромно и само на някои места в областта. В Хасково времето го дават сухо, топло и разсъбличащо.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини