От х:

Днес в x:

Немско семейство плати морето на 30 хасковски сираци

Лятото е сезона за даренията в Асен Златаров

Немско семейство платило 8 дневна почивка на море за 29 хасковски сираци от дом "Асен Златаров". Възпитаниците на дома са били на пълен пансион в хотел "Родни простори" в Приморско от 30-ти юни до 6-ти юли включително, съобщи новия директор на ДЛРГ „Алесн Златаров” Уляна Душкова. Преди няколко седмици тя замени дълггодишния шеф Невена Желязкова, която пък стана началник на новия дом за деца с увреждания разположен непосредствено до училище „Г.С.Раковски” в кв.„Република”.

Новият директор попаднал на почивката в заварено положение, защото децата били тръгнали на море още преди шефът да встъпи в длъжност. Впоследствия обаче Душкова обсотйно се позаинтересувала как са изкарали новите и подопечни на морския курорт. По думите и децата изразили единодушно възпищение от условията - битовите и храната, но освен тях имало и други опции за приятно прекарване. Така например бил осигурен автобус за разходки, както и детска дискотека всяка вечер от 19 до 23 часа. В круиза до морето са участвали почти 100 % от възпитаниците на Дома-29 от всички 31 деца, уточни Душкова.

Стана ясно че благодетелите от Немско са стари познайници на "Асен Златаров"-навремето били осиновили детенце от Дома, а сега решили да направяут жест и към онези деца, които все още не са намерили свое семейства. Парите за почивката били преведени чрез фондация шанс за всяко дете, която уредила всички подробности по пътуването и престоя на децата в Приморско.

Дарителският импулс за децата лишени от родителски грижи продължава с ударни темпове и през юли. Освен почти ежедневните сокчета и лакомства, напоследък имало и по-мащабни дарения главно от страна на мюсюлманите, на които предстои Байрям. По повод празника, хасковски дарител осигурил агнета, които "Дусман" вече е включил в менюто на „златаровци”.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини