От х:

Днес в x:

Всичко коз на "Позитано"

25 се надцакват за лидер на БСП, 4 държат най-силните "ръце"

Колодата на БСП е добре разбъркана и предстои картите да бъдат раздадени в конгреса в неделя. 25 видни социалисти към този момент са номинирани за лидерския пост. Близо 800 делегати от цялата страна ще решат кой ще бъде главният червен коз, с който партията ще играе на изборите. Социалистите отсега се питат кой ще бъде жокерът на конгреса и дали някой да удари на масата "Черен Петър". Червените се надяват на конгреса този път да не се играе с белязани карти, скрити тестета и карти в ръкава, блъфовете да не преминават границата на разумното, тъй като и без това са заложени честта и бъдещето на столетната партия.

Отвъд тежките идеологически сблъсъци, апаратни схватки и ПР кампании, "Стандарт" ще хвърли светлина върху човешката страна на четиримата най-силни претенденти за стола на обявилия оставка Сергей Станишев.

Нестандартният Драгомир Стойнев

Роденият в Триполи икономически министър е символ на бодрата смяна социалисти с високо образование, свободно владеене на чужди езици и твърда европейска ориентация. Драгомир Стойнев минава за диалогичен политик, който не робува на идеологически щампи и е способен на нестандартни решения. Неговото избиране може да изгради на БСП към 30-40-годишните - поколение, което е настроено крайно отрицателно към червените. Друг плюс на министъра е, че той е изградил кариерата си извън партийната уравниловка и може да превърне скучната апаратна сила в модерна електорнална машина, за което обаче ще му трябват няколко години. 

Образование
Магистър по икономика от Сорбоната

Зодия
Телец

Хоби
рита футбол
гледа "Формула 1"

Ветеранът Михаил Миков

Председателят на парламента е най-възрастният от великолепната четворка и притежава най-дълъг политически и парламентарен стаж. Юристът от видинското градче Кула започна битието си още при управлението на Иван Костов и се утвърди като оратор във време, когато БСП беше в глуха опозиция. Миков е човек на живота, както се вижда от последната му снимка с кючекчийка, разтърсила общественото внимание. През изминалата година Миков попадна между чука и наковалнята и се опитваше да изглежда строг и ядосан в най-тежките дни под натиска на протеста, караниците между коалиционните партньори. След оставката на кабинета Михаил Миков демонстрира английско чувство за хумор, с което свали напрежението в парламента и развесели широката публика.

Образование
Завършва Юридическия факултет на Софийския университет, старши асистент по наказателно право в СУ "Св. Климент Охридски".

Зодия
Близнаци

Хоби
събира ценни пощенски марки

Фурията Мая Манолова

Червенокосата фурия влезе в парламента през 2005 г. и бързо се наложи като част от плеядата "железни лейдита" в БСП. От депутатската скамейка тя успя да се изкачи и по партийната йерархия и да стане едноличен лидер в Кюстендил. Бойното кръщение на Манолова бе изкараният в опозиция мандат, през който тя често надиграваше парламентарната конница на ГЕРБ. През изминалата година депутатката успя да организира написването и приемането на подобрен Изборен кодекс. Манолова спечели уважението и на протестърите със смелостта си да застане лице в лице, да се изложи на техните критики, за разлика от останалите управници, които се изнизваха през задния вход.

Образование
Завършва история в Московския държавен университет, след което право и икономика в УНСС

Зодия
Телец

Хоби
народни танци

Мъжкото момиче Корнелия Нинова

Родената във врачанското село Крушовица юристка влезе с летящ старт в политиката - като зам.-министър в кабинета на Сергей Станишев. Последваха два мандата като народен представител от Благоевград и Софийска област, в които Нинова прекара повече време сред своите избиратели, отколкото на жълтите павета. В Народното събрание се утвърди като един от най-добрите дуелисти срещу Бойко Борисов, като даже го покани да се разберат по мъжки. Надарена с харизма, бърз ум, тактичност и целеустременост, тя може да се превърне в сензацията на конгреса. Минус в кампанията е, че нито един от влиятелните червени кланове не застана зад нея.

Образование
Завършва Юридическия факултет на Софийския университет

Зодия
Козирог

Хоби
езда

Източник: http://www.standartnews.com/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини