От х:

Днес в x:

Танцьори от "Галаксико" заминават за участие в Лятна балетна академия

Възпитаници на "Галаксико" ще участвата в Лятна балетна школа, организирана от примабалерината Диляна Никифорова

За поредна година възпитаници на денс център "Галаксико" ще вземат участие в лятната балетна академия на примабалерината на Софийската държавна опера Диляна Никифорова, разказа хореографът Тихомил Митев. Школата започва на 4 август и ще продължи до 17-ти.

Освен Никифорова, на децата от Димитровград ще преподават и Капка Роглева, която е балетен педагог в Бургас, а също и балетистите от София Радул Роглев и Дарина Бедева. Ще има уроци и от гост -педагог от Италия, увери Митев.

Голяма част от състава на Софийската опера и балет ще участват в тазгодишното издание на Лятната балетна академия. След нея по традиция ще бъде подготвен спектакъл. Тази година това ще бъде 1-во и 2-ро дейстие на балета "Баядерка".

В постановката централни роли в едно от действията ще играят възпитаниците на Митев - Златомир Колев, Джорджия Рай Влахова, Гейбриъл Делчев. След това са планувани общо 3 представления в градовете Велико Търново и Елена, увери Митев.

Върви и подготовката на Ясмин Бисерова и Александра Драгова за участие в Световното танцовно шоу в Прага в началото на септември. "Галаксико" продължава и работата по новото си шоу, посветено на Майкъл Джексън.

Гейбриъл Делчев ще играе в едно от действията на балета "Баядерка", разказа Митев

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини