От х:

Днес в x:

ОбС гласува отново таксите за градина, отменени от съда

Публиката за гласуването на таксите

Общинският съвет в Хасково гласува днес отново таксите за детска градина, които бяха отменени от административния съд. С атакуваното решение на Съвета от края на миналата година се променяше структурата на таксата – постоянната част от 10 стана 30 лева, а присъствената (според броя на дните, в които детето е било в градината), стана 20 лв. По този начин максималният размер на сумата се запази 50 лв.

Това решение на ОбС бе атакувано в съда от Ростислава Жекова, адвокат и майка на две деца, която присъстваше и днес в залата. Магистратите уважиха нейните аргументи и отмениха промяната в Наредбата за местните данъци и такси, която фиксира таксите за детска градина. В аргументите на съда бяха посочени процесуални пропуски в докладната записка и факта, че предложението за промяна в структурата на таксата стана в самата зала, без задължителното обществено обсъждане.

За днешната сесия кметът Георги Иванов бе внесъл нова докладна, със същите параметри, но с обширна обстоятелствена част, в която обосновава нуждата от промяна в структурата на таксата.

Прегласуването на таксите стана без дебати.

Тодор Кръшков  

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини