От х:

Днес в x:

ДПС и ГЕРБ подкрепят актуализацията бюджета

ДПС и ГЕРБ подкрепят промените в бюджета. Това стана ясно от изказвания на техните представители от трибуната на Народното събрание след обръщението на президента Росен Плевнелиев към Народното събрание.

Припомняме, кабинетът предложи 220 млн. лева актуализация на бюджета на касата и 800 млн. - на държавния бюджет. ГЕРБ обаче искат 330 млн. лева за касата и с 5-6 млрд. лева вдигане на бюджетния дефицит.

На заседание на парламента във вторник ще бъдат разгледани актуализация на бюджета на НЗОК и актуализация на държавния бюджет.

Депутатите приеха предложението, направено от зам.-председателя на ПГ на ДПС Йордан Цонев, да се проведе извънредно заседание на 29 юли от 15.00 часа. „За” гласуваха 114 народни представители, „против” – един.

Парламентът има кворум, показа поименната проверка за присъстващите в пленарна зала народни представители, предаде репортер на Агенция „Фокус”. 

ДПС ще подкрепи промените в бюджета, както и изменението на Закона за НЗОК, заяви зам.-председателят на партията Йордан Цонев.

"Дайте поне да приемем бюджета на вашето правителство, това е огромен компромис, който правим", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от парламентарната трибуна. "Ако и него не искате, на вашето правителство, да си гласувате бюджета, трябва да ни обясните как вашето правителство е изкарало една година", допълни Борисов.

„ПГ на ДПС води много ясна и последователна политика във всички области, в това отношение и по отношение подкрепата на кабинета „Орешарски”. Вече 13-ти месец стоим твърдо зад кабинета. Кабинетът „Орешарски” внесе Закон за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет”, отбеляза Цонев.

„Актът на изменение на бюджета е даден като законодателна инициатива само на кабинета и бламирането на гласуване на актуализацията е бламиране на кабинета. ДПС няма да бламира кабинета „Орешарски”, като не гласува актуализацията на бюджета. Не ДПС върши предателство към този кабинет, а Коалиция за България”, подчерта Йордан Цонев.

Източник: vesti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини