От х:

Днес в x:

ДАНС разби трансгранична престъпна група, спипа 106 кг хероин

снимки: ДАНС
ДАНС разби канал за трафик на дрога през Турция и България за Западна Европа, съобщават от пресцентъра на Агенцията.
В рамките на извършените оперативно-издирвателни мероприятия са установени основни фигури, контролиращи канала на територията на България. Участниците в групата са работили в стриктна конспирация.
За прикритие са използвали легални транспортни услуги за превоз на товари от и към Близкия изток. 
Според събраните данни групата е сред основните престъпни структури, трафикиращи големи количества хероин към пазари в Западна Европа. 

Трафикираната дрога е предимно хероин, уточняват от ДАНС.
В резултата на съвместната работа между ДАНС и Агенция „Митници” на 20 юли при влизане в страната на ГКПП „Капитан Андреево” е отклонен за извършване на митническа проверка товарен автомобил с българска регистрация. Камионът е управляван от български гражданин. 
При извършената проверка в тежкотоварното возило е открит тайник в ремаркето, откъдето са извадени  104 пакета хероин. Дрогата е с брутно тегло 106,300 кг. Предназначена е за транзитен превоз към крайните пазари.
В последствие под ръководството на Окръжна прокуратура – Хасково са предприети е допълнителни действия. В следствие на тях на 23 юли  в София е проведена специализирана операция за задържане на двама български граждани, които са заемали спорде разследващите високи позиции в престъпната структура.
При последвалите процесуално-следствени действия, в жилищата и автомобилите на лицата са намерени и иззети около 40 хил. евро, над 30 мобилни телефона, повече от 30  SIM карти на български и чуждестранни оператори. Конфискувани са и преносим компютър, таблет, и малко количество кокаин.
На лицата е повдигнато е обвинение по чл. 242, ал. 4 от Наказателния кодекс. Задържани са за 24 часа по Закона за ДАНС, след което мярката е продължена за 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.
Действията по разследването продължават.
 
М. Манолова
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини