От х:

Днес в x:

Намериха останките на алжирския самолет в Мали

Останките на самолета, който изчезна с 116 души на борда по време на полет от Буркина Фасо до Алжир, са били открити в Мали, предаде Би Би Си.

От кабинета на френския президент заявиха, че военните са на път към мястото на катастрофата, на около 50 км (30 мили) от границата на Буркина Фасо.

Машината е била ясно идентифицирана, въпреки че се е разпаднала, се казва в изявлението.

Ръководителите на полета загубиха контакт със самолета рано в четвъртък, след като пилотите са докладвали за тежки бури и са променили курса.

"Намерихме алжирския самолет. Останките се намират на около 50 километра от границата с Буркина Фасо в областта Госи. Получихме данни от очевидци, които са забелязали падане на самолет в Госи и концентрирахме усилията си там", заяви генерал Жилбер Дендре от армията на Буркина Фасо.

По данни на френските власти на борда на самолета са се намирали 51 френски граждани, 24 граждани на Буркина Фасо, 8 ливанци, 6 алжирци, 6 испанци, 5 канадци, 4 германци и 2 граждани на Люксембург.

Нито една хипотеза за падането на алжирския пътнически самолет в Мали не бива да бъде изключена. Това заяви френският министър на външните работи Лоран Фабиюс. Изявлението му беше в отговор на въпрос дали е възможно катастрофата да е причинена от терористичен акт.

Очаква се в петък на мястото на катастрофата да пристигне малийският президент Ибрахим Бубакар Кейта.

Източник: http://www.standartnews.com/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини