От х:

Днес в x:

Отстраниха ръководството на столичната "Топлофикация" заради КТБ

Столичният общински съвет гласува отстраняването от длъжност на изпълнителния директор на "Топлофикация София" Стоян Цветанов и останалата част от ръководството на дружеството. Предложението беше прието с 37 гласа "за", един против и петима въздържали се, информира БТА.

Проектът за смяна на ръководството беше внесено от общинските съветници от ГЕРБ Николай Стойнев, Иван Илиев и Орлин Алексиев с основанието, че около 90 на сто от средствата на дружеството са в КТБ.

Става въпрос за 80 млн.лв., предназначени за финансирането на инвестиционната програма на дружеството.

Днес е най-хубавият ми ден в последните 8 години, просто защото ще изляза в отпуск и ще почивам. Това заяви пред журналисти вече бившият изпълнителен директор на „Топлофикация София“ ЕАД Стоян Цветанов. Той допълни: „Уважавам решението на собственика на компанията. Тези пари са концентрирани в последните 2 или 3 месеца и те са изпълнение на инвестиционната програма до края на ноември.

По време на дебатите заместник-председателят на Столичен общински съвет (СОС) и общински  съветник от групата на ГЕРБ Николай Стойнев каза, че когато са  коментирали този доклад, няма как да не се изтъкнат и положителните, и  отрицателните резултати на дружеството. „Ако днес говорим за блокирани  средства в КТБ, благодарение на работата на дружеството тези средства  все пак са налични. Трябва да има промяна в работата на дружеството. При  52% събираемост в началото на периода, сега са 72%".

„И друг път съм виждал доклади без мотиви. Не може да бъде критерии това, че някой си е държал парите в тази банка (КТБ), която толкова беше хвалена. Ако взимаме такова решение, имаме и други дружества съпоставими с общия капитал – трябва да уволним всички. Звучи малко несериозно и аз не мога да подкрепя такава подмяна на състави”, заяви общинският съветник Владимир Кисьов от СДС.

В тази връзка съветникът Иван Таков от БСП заяви, че е добре да разбере, важи ли за общинските дружества същото ограничение, което има за държавните, а именно не повече от 25% от ресурса да се държи в търговска банка, информира "Фокус".


 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини