От х:

Днес в x:

„България“ в хаос заради ВиК и пловдивчанин в насрещното

Пловдивска тойота се гмурна в насрещното по бул. България


Свръхнатовареният бул. България изпадна в истински транспортен хаос в дясната си част между Зеленчуковия пазар и моста до църквата „Св. Богородица“, след като тотално омотан пловдивчанин влезе в насрещното еднопосочно. За капак, точно в този участък ремонтни екипи на ВиК оправяха голяма авария, възникнала тази сутрин. Солидната дупка успешно бе затворила дясната лента, а по оставащата лява, в обратна посока пъплеше пловдивска тойота. Плътният поток идващи насреща коли се принуждаваше да отбива, спира или дриблира между багери, велосипедисти и притичващи пешеходци към близкия промишлен пазар. За щастие дупката на ВиК се забелязваше отдалече и много шофьори бяха намалили съвсем скоростта, дори още преди на видят насрещната кола.

Според очевидци на куриоза пловдивчанинът идвал откъм Градската градина и просто продължил направо, напред пренебрегвайки един куп знаци. „Този е направо ненормален. Всеки може да се омота в чужд град, но трябва да си кьорав да пропуснеш толкова знаци, и още повече сума ти коли, дето ти идват насреща“, невярващо коментира хасковски автоинструктор, минаващ оттам по същото време. Човекът се възползвал от редкия шанс да обясни на курсистката си как не трябва да се прави. Слушащата внимателно блондинка кимаше съсредоточено и даваше вид, че разбира, но странно защо не си направи труда да вдигне поглед към знаците на кръстовището. А те са красноречиви. В подхода откъм Градската градина преди моста има указание за завой САМО наляво или надясно след знака. Дори по грешка да се продължи направо, отвъд моста пък има очеизвадния знак В1, изрично забраняващ влизането на пътни превозни средства. Дори и да ги е проспал, пловдивчанинът би трябвало и да е оглушал, след като игнорира многото съвети на насрещно идващите да обърне някъде и да тръгне в правилната посока. Дори и шантава, тази маневра е за предпочитане пред шофиране в насрещното. Още повече, че в булеварда се вливат още три улички, непрекъснато бълващи коли, а срещу Младежкия център пък има паркинг откъдето нон-стоп излизат автомобили, и то точно преди завоя. Рефлексът на водачите е да гледат надясно, защото не допускат някой да идва от обратната посока. Не са питали пловдивчаните обаче.

Що се отнася до аварията, то очакванията е тя да бъде отстранена бързо, причинявайки само няколкочасово сухо неудобство за живеещите непосредствено до нея. Причината е тривиална, спукал се етернитов водопровод от времето на бабите ни.

Г. Христов

Освен джигита от Тепетата, булеварда бе затапен и от ВиК Авария
Велосипедисти и пешеходци даваха своя дан в хаоса
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини