От х:

Днес в x:

Гласуват оставката на кабинета Орешарски, Каснакова депутат за 10 дни

Орешарски маха за сбогом

Оставката на кабинета Орешарски се обсъжда днес в парламента и се очаква да бъде гласувана до броени минути. Тя бе първа точка от дневния ред, макар преди нея да минаха няколко други гласувания.

Минути преди да започнат дебатите за оставката, клетва положи Цонка Каснакова от ГЕРБ, която влиза на мястото на шефа на ОбС Свиленград Георги Еленков. След напускането на НС от Красимир Стефанов депутат трябваше да стане той, тъй като беше следващият в листата. Еленков обаче предпочете поста си на общински съветник и така нов депутат, но само за броени дни, ще бъде Цонка Каснакова, шеста в листата на ГЕРБ в Хасковския многомандатен избирателен район. Тя обаче ще бъде народен представител само до 5 август, когато се очаква 42-то Народно събрание да се разпусне. Въпреки това процедурата бе спазена и тя положи клетва.

След приемането на оставката на кабинета следва парламентарната рулетка с връчване на мандат за съставяне на правителство на най-големите парламентарни групи. Очаква се мандатите да бъдат върнати светкавично на президента и той да разпусне парламента, да назначи служебно правителство и да насрочи предсрочни избори.

Haskovo.net



Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини