От х:

Днес в x:

Мокро и топло за днес

Мокро и топло ще бъде синоптичното меню за днешния 24-ти юли. Дълго чаканите превалявания ще бъдат факт, при това според синоптиците ще става дума за обилни количества, а не половинчасово росване като вчера.

Над по-голямата част от страната се очаква значителна облачност, която в Централна и Източна България ще премине в мощни превалявания, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. На моменти севернякът ще се усилва и това ще донесе до допълнително падане на температурите. В много райони от страната те ще се отдръпнат значително от обичайните си юлски стойности и времето ще заприлича повече на пролетта с нейните 23-24 гр. В Хасково обаче топлото ще остане на ниво от 30 ° по Целзий, като е възможно да бъде и по-топло. Този ден е помнел температури от порядъка на 39° /1913 г/, макар че също така е било студено до 10.3°/ 1996 г/

Добрата новина за бъдещето е, че атмосферното налягане е започнало да се повишава, но все още остава малко по-ниско от средното за месеца.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини