От х:

Днес в x:

Кметът обеща да не се меси на футбола, Ангелов още президент на "Хасково"

Кметът обеща да не се меси на футбола


Минко Ангелов остава президент на ФК „Хасково” поне до началото на идната седмица когато ще има ново събрание за избор на УС на клуба. Това разкри самият той след сбирката на стария управителен съвет, който се оказа единственото легитимно юридическо лице представляващо футбола в Хасково, макар повечето от членовете му да подадоха оставки още преди месеци. Те бяха надлежно заменени с нови хора, но както се оказа – не по законната процедура. „През следващата седмица трябва да се обсъди новата структура на УС която трябва да включва между 11 и 15 души, предимно представители на бизнеса, които да участват в издръжката на клуба” разясни Ангелов. Той категорично е отказал да бъде повече президент, но би склонил да остане в новия Съвет за да помага с каквото може да футбола. Идентични намерения изразили и членовете на УС в оставка Митко Ламбов и Хакиф Хабил. Алтернативата била просто да оставят клуба на самотек, на отговорността на собственика на базата община Хасково. Не им се искало, защото на практика това са хората които възстановиха местния футбол след колапса му през 2009-2010-та година, когато от Б група се озовахме в А окръжна.

Опитът за пълна рокада в ръководството на клуба не се осъществи и поради отказът на спрягания за президент инж. Димитър Назъров да поеме новия пост. Бизнесменът нямал физическата възможност за това. Иначе е прието предложението му в ръководството на футбола да влязат негови хора. Това са съдружникът му Георги Иванов /всякаква прилика с други лица е случайна/ и Георги Тенев. ПИМ е традиционен благодетел на хасковския футбол, сега идеята е, към него да се присъединят и други фирми със скромния влог от 2 000 лв на месец. С 360 хиляди годишно от спонсорство бюджетът на клуба би се закърпил. На днешна нарочна среща между кметът Георги Иванов и ръководството и играчите на ФК Хасково е било постигнато споразумение, че общината ще осигури ремонта и поддръжката на стадиона, както и поемането на разходите за домакинските мачове-охрана, линейка, съдийски. Средствата за това ще се набавят от продажбата на билети.

Останалите необходими пари за издръжката на отбора ще са в прерогативите на УС. Който пък щял да се регулира сам и да има автономия в решаването на чисто футболни въпроси. Била обещана пълна НЕнамеса във футболните дела, включително и избора на треньор. Напоследък сериозно било обсъждано наставникът на отбора спечелил промеция в А група Дичво Ненов да бъде освободен, за сметка на бившия старши от времето на президента Здравко Узунов, Стамен Белчев. Засега Ненов остава.

В момента леговището на Ямача е пълно със съскащи и всеки мрази другия, коментира член на ръководния орган, помолил да остане инкогнито. Причината е, че във ФК са се разделили на хора на кмета и онези направили футболния отбор, когато кмета не се интересуваше от него. Припомняме, че през 2010-та година се стигна до ситуация в която ст. Хасково бе официално затворен за тренировки, като катинара важеше за всеки който риташе футболна топка. Нещо подобно се случило вчера, като желаещите да тренират футболисти и треньори бяха натирени от общински служби като Екопрогрес. Собственикът /община Хасково/ не позволявал.

Мотивът бил, че ст. Хасково е официалния стадион за мачове и никъде на представителен стадион не се водят тренировки с изключение на загрявките преди мача. Особено на фона на трудно дадения лиценз заради трагичното състояние на терена, което предполага още повече пазене от обичайното. Въпросът бе къде тренират през това време футболистите. Според някои близки до клуба-никъде, след като помощните игрища на Ямача се оказаха недостъпни заради непозволението за експлоатация на техния собственик. „Клубът тренира и то цяла седмица на ст. Миньор в Димитровград. Благодарим за разбирането на кметът Иво Димов”, внесе яснота по въпроса изпълнителния директор Тихомир Петков. След днешната среща между кмета и футбола обаче, отборът се завърнал за тренировки на Ямача.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини