От х:

Днес в x:

Черните кутии от MH-17 ще бъдат разчетени във Великобритания

Черните кутии от полет МН17 на малайзийските авиолинии са предадени на британски експерти за анализ по молба на Холандия.
Записващите устройства са били доставени в централата на Отдела за разследване на въздушни катастрофи във Фарнбъро, Хемпшир, съобщиха световните агенции, които цитират съобщение на британското правителство.

Тази сутрин британският премиер Дейвид Камерън събщи, че се е договорил с това с холандския си колега Марк Рюте.

"Експерти от Фарнбъро в Хемпшир ще извлекат данните от записите по искане на холандското правителство", съобщи Камерън.

Британските експерти няма да огласяват сведенията, а ще ги предадат на холандските власти, които ще решат какво да съобщят.

Черните кутии от разбилия се в Украйна Боинг-777 бяха открити от проруски сепаратисти сред отломките. Те ги предадоха на малайзийски експерти вчера, а след това на летището в Киев бяха дадени на холандските власти.

Днес в Холандия е ден на траур заради загиналите при катастрофата на малайзийския самолет. Знамената на обществените сгради са спуснати наполовина, а летището в Амстердам е покрито с цветя в памет на жертвите, предаде БНР.

С два самолета бяха докарани първите тела на жертви от катастрофата, в която загинаха всичките 298 души на борда, от които 193-ма са холандци.

Останките ще бъдат веднага откарани във военната база Хилверсум, където ще започне работата по идентифицирането им.

На мястото на падането на самолета в Източна Украйна остават още 16 тела на загинали, съобщи пресслужбата на самозваната Донецка народна република, цитирана от ИТАР-ТАСС.

"Още 16 тела се намират под остатъците от фюзелажа. След пристигането на топографите, които трябва да извършат необходимите операции, останките ще бъдат изнесени", заявиха представители на пресслужбата. Според тях предназначеният за целта хладилен вагон вече се намира на гара Торез. Там се намира и вагонът с вещи, събрани на мястото на падането. Той вече е запечатан и взет под охрана.

"Работата е организирана по такъв начин, че до петък (25 юли) включително да завърши транспортирането на телата на всички загинали", каза шефът на комисията по разследването на катастрофата Володимир Гройсман.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини