От х:

Днес в x:

При напрегнат ден яжте яйца

 Учени от Харвардския университет под ръководството на проф. Дейвид Лудвиг препоръчват да ядете на закуска по едно или две яйца, когато ви предстои нервен, напрегнат ден, съобщи в."Комсомолская правда".


Според специалистите яйцата повишават емоционалната устойчивост и помагат да се справим при стресови ситуации, с пристъпи на паника. Чистият протеин и гама микроелементите от жълтъка блокират рязкото отделяне на хормона на стреса адреналин. 

Учените от Колумбийския университет от своя страна препоръчват да се борим със стреса с помощта на специална диета. Те предлагат на закуска омлет с броколи. Към него е добре да се добави тиквен сок или купчинка тиквени семки. Със семките може да се посипе омлетът или да се направи салата със сварени яйца и семки. 

Яйцата са източник на витамините от групата В (в това число и витамин В6, предпазващ нервната система) и на протеини, а цветното зеле е богато на витамините А, К и на калий. Тиквените семки съдържат цинк, полезен за имунната система, и магнезий, който побеждава тревожността.


Източник: http://novini.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини