От х:

Днес в x:

ББЦ - Хасково отлюспи Иван Петров, бил стара муцуна

Иван Петров си тръгна сам от някои политически проекти, от други обаче го отлюспиха

„България без цензура“ Хасково отлюспи Иван Петров от редиците си. Бившият активист на ГЕРБ и БАСТА вече нямал нищо общо с тях, категорични бяха Барековите хора в Хасково и областта. Като за начало, те му спретнали тих преврат на 15-ти този месец, и го свалили от поста областен координатор, на който с пълно единодушие избрали местния бизснесмен и ММА-шампион Борислав Иглев. Вотът на недоверие бил по искане на общинските структури на Хасково, Тополовград, Симеоновград и Любимец, които били отвратени от грубото арогантно отношение на доскорошния лидер и демонстративното му деление на хората на „мои и твои“, обясни новоизбраният председател.

„Петров на практика се самоизключи от партията, след като не остана в ББЦ като редови член. Това му бе казано и от секретаря на партията Стефан Кенов“ обясни Иглев. На събранието на което той е бил избран, наистина не е гласувана точка за изключването на Петров, но за хасковската структура той е вън и трябва да е вън, категоричен е новия регионален координатор. По думите му партията е направила грешка с привличането на Петров в редиците му. Членовете на млада партия като ББЦ не можели да припознаят за свой стара муцуна от предишни политически формации. Отношението към него било крайно негативно. „Ние сме антиГЕРБ, искаме да сме реалната алтернатива на съществуващото политическо статукво, и затова не можем и не трябва да разчитаме на стари лица, познати от други партии“ мотивира се Иглев. Според него ББЦ в областта няма да загуби членове с отлюспването на Петров, въпреки че той докарал със себе си 200 декларации за членство. Повечето от тези хора декларирали, че искат да останат и да работят за младата политическа формация.

Опитът за контакт със същинските страни по този проблем доведе до странни резултати. Първо, от пресслужбата на ББЦ заявиха, че няма такова нещо и Иван Петров още е в техните редици и то на ръководната си длъжност. Което влезе в пряко противоречие с официалната информация за проведеното отчетно изборно събрание на Барековите хора и избирането на Иглев, отразено при това в блогът на самия Николай Бареков - barekov.com. Самият лидер, потърсен за коментар, пък се изказа енигматично-обичал Хасково, нямал проблеми с Иван Петров, който още бил при тях. За позицията и бъдещето му в партията трябвало да потърсим регионалния координатор на ББЦ Хасково. Който пък влезе в противоречие с шефа си, че Петров вече няма позиция, нито бъдеще в България без цензура. Поне не и в Хасково.

Самият Иван Петров бе открит на почивка. Нито отрече, нито потвърди новината, като уклончиво заяви, че след отпуската ще се събират с колегите да решават. Какво и що ще решават не стана ясно, след като ексдепутата отказа да влиза в подробности и троснато заяви, че му се полага да почива и да го оставим да почива. Щял да коментира след ваканцията си, без да уточни кога приключва тя.

Два часа след публикацията от пресслужбата на "България без цензура" пожелаха да уточнят позицията си за взаимоотношенията с Иван Петров. Според пиарът Никола Митев, Петров не е „отлюспен“ а само „сменен“ на ръководния пост в областната структура, макар че, както признаха Барековите хора, Петров към момента не заема никакъв пост при тях, нито дори е техен член. Иван Петров обаче продължава да работи за каузата на ББЦ като съмишленик и не е изключено за в бъдеще да се завърне в редиците на „България без цензура“, дори на ръководен пост. Наистина имало настроения на някои членове срещу него, но това от една страна е нормално за една политическа формация, а от друга - в никакъв случай не отразяват официалната позиция на ББЦ към личността на Иван Петров. Той продължава да е високо ценен заради опита си и на него ще се разчита много за бъдещите изпитания пред партията, първото от които е изключително важния парламентарен вот наесен.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини