От х:

Днес в x:

Политическите консултации в парламента се провалиха

Политическите консултации в Народното събрание, на които трябваше да се договори програмата за седмицата на депутатите, се провалиха заради отсъствието на ГЕРБ.
Народни представители от Коалиция за България (КБ) и ДПС чакаха в стаята на парламентарния председател Михаил Миков около 15 минути колегите си от опозицията, след което си тръгнаха, предаде БТА.

От левицата и от ДПС обаче потвърдиха пред журналисти в кулоарите, че оставката на кабинета "Орешарски" ще бъде факт през тази седмица.

Зам.-председателят на НС Мая Манолова допусна дори оставката да е факт още утре след заседанието на правителството.

Вероятно правителството ще подаде оставка след заседанието си утре, каза и председателят на ПГ на КБ за България Атанас Мерджанов.

Мая Манолова потвърди, че левицата ще влиза в пленарната зала в дните за заседания до 5 август, когато трябва да се разпусне 42-то Народно събрание, за да може, според споразумението при президента, предсрочните избори да бъдат на 5 октомври.

Зам.-председателят на парламента Алиосман Имамов от ДПС заяви, че очаква Народното събрание да не работи оттук нататък и да има заседание само заради оставката на Министерския съвет.

В противен случай, само ще идваме сутринта и ще констатираме липса на кворум, ще се разпускаме до последния ден, когато бъде издаден съответният указ на президента за разпускане на 42-то Народно събрание, коментира той.

Вчера в. "24 часа" цитира източник от БСП, според който премиерът Пламен Орешарски ще подаде оставката на правителството в четвъртък.

Държавният глава Росен Плевнелиев пък обяви, че служебното правителство ще бъда излъчено навреме, а целите и приоритетите, които ще следва в работата си то, ще бъдат оповестени на 5 август.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини