От х:

Днес в x:

Баби и безработни в Белополци стават онлайн грамотни

Баби и безработни от Ивайловградското село Белополци ще са вече по-социални, след като бъдат обучен как да влизат в нета и да са част от онлайн-обществото. 

Обучението им минава в първия по рода си Център за електронно включване за активен социален живот на уязвими социални групи в отдалечени райони, изграден на територията на Източнородопската  община.

Центърът е създаден от Сдружение „Гражданска инициатива за обществено развитие и интеграция” в партньорство с испанската Фондация „Рамон Рей Ардид”. Финансирането му е осигурено по европрограма.

Освен комуникациите обаче, основната цел на проекта, който включва обучението на различни целеви групи- възрастни хора, икономически неактивни и трайно безработни лица, е  за придобиване от тях  на дигитални умения. Те ще се учат как да банкират онлайн, да боравят с документи в интернет, да сондират обявите за работа, които са им нужни. Освен това, хората от Белополци ще се научат да търсят интересна информация от популярни сайтове, да намират и четата местни новини, както и как да си поръчават стоки по мрежата.

М. Манолова

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини