От х:

Днес в x:

Перфектен ден за плаж и бира

Перфектната комбинация

Може на север да вали, а на запад да трещи, но при нас ще бъде уютно топло и без екцесии. Времето днес ще е тихо, приятно и с много слънце, даже прекалено - към обяд ще си е направо жега. Очакваните максимални температури ще са над 30 градуса, а според най-горещите прогнози ще достигнат 32-33°. Било е и по-топло - през 1939-та година на този ден в Хасково са измерени 39°.

Днешният рай ще бъде на фона на останалата и то по-голяма част от страната, където се чака меко казано проблемно време. Още през нощта над западните райони на България страната облачността се увеличи. Преди обяд на места там вече ще има превалявания. След пладне и до полунощ валежите ще се усилят, на много места ще са интензивни, придружени от гръмотевици. Ще има и градушки. От НИМХ на БАН обявяват жълт код за 12 области.

През това време в Хасково ще е идеално за плаж, особено в късния следобед когато ще се пови разхлаждащ до умерен вятър от изток. Тази идилия се очаква да продължи и утре, но пък от средата на седмицата времето ще се развали. В сряда ще вали, а в четвъртък гърми, като за тогава се очаква и буря. Силата и ще зависи от това колко ще падне атмосферното налягане, процес който вече е започнал. Дори и към момента налягането е по-ниско от средното за месеца и продължава да се понижава.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини