От х:

Днес в x:

Тази седмица МВР погва всички за всичко на пътя

Проверки, както се казва - от „ А“ до „Я“ започват от днес по цялата републиканска мрежа.Акцията е по линия на европейската организация на службите на пътна полиция -TISPOL за контрол на движението на товарни автомобили и автобуси и ще продължи масирано до 27 юли в цялата страна. Освен това проверките вървят едновременно на територията на всички държави-членки.

Основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване на времето за почивка от водачите, превишената скорост, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите.

По време на проверките по метода на “широкообхватен контрол”, освен за използването на обезопасителни колани и каски от водачите на МПС и пътниците и обезопасителни системи за децата, пътните полицаи ще следят и за наличието на валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите. Ще се проверява и за винетни стикери при ползване на пътищата от републиканската пътна мрежа.

В акцията, освен служители по пътния контрол, ще се включат и представители на криминална и икономическа полиция, които ще проверяват за нелегални емигранти и трафик на хора, притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества, транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия, транспортиране на крадени стоки, превоз на стоки, различни от упоменатите в документите за товара, обявени за издирване лица и други престъпления.

В акцията щеучастват и служители от регионалните структури на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация”.

Те ще “ровят“ за нерегламентиран превоз на пътници в районите на автобусните спирки, автогари, ж.п. гари.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини