От х:

Днес в x:

Какви приятели са хората от различните зодиакални знаци

ОВЕН

Силен и властен знак, ненапразно е избран за началник на Зодиака. Всичко това обаче е само за външния свят – като приятел е един от най-верните хора. Винаги готов да ги защити, подкрепи и да им помогне. Изключително лоялен приятел, жизнен и импулсивен. Единственото ви задължение към Овена е да сте плътно до/зад него, навсякъде и във всичко. Избухлив е и приятелите му трябва да се примиряват с това. Плюсът тук е, че никак не е злопаметен и му минава бързо. Можете да се радвате на трайното приятелство на Овена, само ако го оставите да бъде водещият и непрекъснато да му показвате, че за вас е чест да сте заедно.

ТЕЛЕЦ

Телецът не се сприятелява лесно. Сприятели ли се пък е ревнив към приятелите си. Често не ги оставя сами и очаква абсолютна подкрепа. Въпреки това ги обожава и е готов на всичко за тях. В случай на криза Телецът ще бъде любезен, ще се опита да ви успокои с вътрешната си сила, която ще ви изправи моментално на крака. Съвет: никога не го пренебрегвайте. Той дава много, но и очаква много. Себелюбив е и смята, че светът се върти около него. Държи на стабилността, сигурността, спокойствието, материалист е. Ако установи, че е бил подведен, Телецът страда много и дълго, но решили да сложи край, то това ще бъде КРАЙ.

БЛИЗНАЦИ

Един от най-интелигентните представители на звездното небе. Добър приятел е на тези, които го ласкаят и ценят, но според собствените му критерии за значимост. Със страхотно чувство за хумор, отзивчив и отворен, но същевременно с труден и нестабилен характер, който не всеки би могъл да разбере. Очаква да бъде подкрепен във всяка лудория. Обожава да спори, понякога отстоява теза, в която сам не вярва, само и само за да провокира разговора. За човека от тази зодия приятели могат да бъдат само хора, достатъчно силни да отстояват себе си и склонни да понасят близнашката вятърничавост. Обича приятели, които са забавни, стават за компания и винаги са готови да тръгнат по акъла му. Близнаците изпитват неосъзнат страх, че ще пропуснат нещо интересно – я приключение, я авантюра, я нови светове. Затова кажат ли ви "Тръгвай с мен!", трябва да реагирате на часа.

РАК

Домошар, привързан до обсебване към приятелите си. Приема ги като част от семейството. Не обича критиката, направо не я понася. Дори обаче когато се свива уплашено или сърдито в черупката си, остава верен до гроб. Обожава да е обгрижван, обичан и глезен. За жалост, самият той невинаги е такъв. Изпада в настроения, в които е студен и дори груб. Раците харесват приятели, готови да им влизат в положението и да им съчувстват непрекъснато. Ако ги наскърбите, дори за нещо маловажно, яростта им е продължителна. Все пак, ако приятелството е старо, Ракът ще прости. За това обаче ще му е необходимо време. Подробността тук е, че никога няма да забрави какво сте му причинили. Ни-ко-га.

ЛЪВ

Подобно на Овена, той е лидер и пази гърба на приятелите си. Защитава ги от неблагоприятните ситуации, за което държи да му изказват нужното уважение. Често предприема рискови и недостатъчно обмислени ходове, след което съжалява. Но не трябва да се забравя, че той все пак е хищник. Добродушен, но хищник. Водещ принцип при него е справедливостта. След това идва ред на нетърпението. Обича всеки да си знае мястото. Допуска приятелите му да имат успех, но все пак не толкова голям, че да блестят повече от него и да го засенчват. Лъвовете са дружелюбни, великодушни и топли хора, но приятел, който непрекъснато ги критикува и им намира кусури, може да бъде изоставен без много-много обяснения. Трябва да сте наясно - той не би останал на втори план.

ДЕВА

Обича да се събира със спретнати и чисти хора. Буквално и преносно. Умее да пресмята плюсовете и минусите в отношенията с близките си. Никога не пропуска удобен момент да те накара да се усмихнеш. Обича да се среща и разговаря с приятели. Социално отворен е, но и силно злопаметен знак. Надарен е с изумителна памет, което е както за добро, така и за не чак толкова. Помни с години чуждите грешки, но своите не признава - смята, че по презумпция е безгрешен. Девата е готова да се притече на помощ, но това не й пречи да бъде студена, дребнава и критична. Когато имат тревоги, хората подвластни на знака на девицата са нервни, сприхави, заядливи, отразява им се почти физически. Ето защо предпочитат за приятели по-меки и благи характери, които биха изтърпели стоически всичките им капризи. В замяна не биха ги изоставили за нищо на света.

ВЕЗНИ

Роденият под този знак никога не е убеден в абсолютна степен, кое е правилно и кое грешно. В съветите обаче е много добър. Знае какво да каже и как да повдигне духа на приятел. Иска винаги да има поне един такъв до себе си. Стреми се да бъде полезен на другите. Това го прави популярен, но на моменти води до лабилност. Когато не получава подкрепа от отсрещната страна, хармонията в него се нарушава. По природа Везните са оптимсти, но се случва да изпадат в депресии. Когато това стане, приятелски, но искрен, комплимент може да оправи на часа настроението му. Уважава искрените хора, не толерира лицемерието. Животът на Везните се върти около поддържането на контактите им с други хора, иначе се чувстват самотни. Ако имате приятел Везна, помнете, че най-лошото нещо за него е да бъде изоставен за дълго време сам.

СКОРПИОН

Казват, че това е най-фаталният знак, но това не е съвсем така. Скорпионът е много мил и нежен с близките си. Винаги готов да помогне финансово или да подложи рамо. Има навика да задава смущаващи въпроси, но е много дискретен. Прекомерно взискателен към другите. Затова, ако имате приятел от тази зодия, може да сте горди, че сте подобаващо оценени. Скорпионът е човек, който нито прощава, нито забравя. Избира малко приятели, но от тях очаква безпрекословна вярност. Обича другите да го търсят. Ето и една тайна - Скорпионите усещат почти физически тайните на приятелите си. Затова, който не обича други да знаят най-съкровените му неща, най-добре да отбягва този знак.

СТРЕЛЕЦ

Това е пътешественикът на зодиакалния цикъл. По всяко време е готов за ново пътуване, ново преживяване, нови запознаства. Притежава усет към сакралното и божественото, което го прави фанатично верен на идеалите му. Не позволява да го поставят в рамка по отношение на образованието, винаги е с крачка пред другите. Заобиколен от много хора, Стрелецът знае как да организира събития и да е в техния център. Дори да не е запален спортист, винаги има любими занимания за по-добър тонус. Лесно прощава грешките на приятелите си, стига проблемите да са изяснени. Волно и свободно същество, Стрелецът не понася лицемерието. Дружелюбен и приказлив, той приема за приятел всеки, който му хареса. Отзовава се на всеки при призив за помощ, би дал пари назаем, без да очаква да му се върнат, стига да държи истински на вас. Приятелите му са най-различни, но той ги третира като равни.

КОЗИРОГ

Най-амбициозният знак на зодиака. Винаги има цел, никога не прави нещо просто ей така. Завоюва всичко, което реши. Добър и верен приятел, той винаги ще ви помогне в труден момент. Може да се превърне във ваш приятел и закрилник, но само ако повярва в себе си и в собствените си възможности. Компромисите хич не са по вкуса му. Интелигентен и внимателен е, но често, обсебен от работата, забравя за приятелите си. Това в никакъв случай не го прави по-малко лоялен към тях. Просто работата е на първо място. Свиквайте. За приятели подбира добре възпитани и отворени по характер хора. При никакви обстоятелства няма да ги изостави, но заподозре ли един от тях в измама, започва да подозира всички. Понякога организира неща, с които мисли, че ще направи добро на приятеля си, но които приятелят му не иска. Още по-лошо - може да използва някого от приятелите си, без да промълви дори и дума за благодарност.

ВОДОЛЕЙ

Това е знакът, на когото е заложено да има приятели по всяко време и на всяко място. Винаги членува в някаква група и се отличава с идеалистичните си възгледи. Мнозинството от родените под този знак предпочитат неангажиращи контакти. Преди обаче да допуснат когото и да било в техния личен свят, те трябва да са на ТИ със собствената си идентичност. Когато се преборят със затвореността си, разрушават всички прегради и създават трайни приятелства. Водолеят сякаш не принадлежи на времето. Дава без да иска нещо в замяна. Има много приятели, но малко от тях са доверени. Правят му впечатление онези, които са необичайни. Като приятел е постоянен стимулатор на ума, източник на информация. Лошото е, че очаква приятелите му да живеят според неговите правила. Може да излива неприятностите с надеждата, че тревогите му ще бъдат приети като нещо по-важно от всичко останало. Но в обратния случай – никак не са рядкост случаите, когато приятел се нуждае от помощ, а Водолеят да му заяви, че проблемът ще престане да е проблем, ако не му обръщат внимание.

РИБИ

Един от най-индивидуалистичните знаци. Безкомпромисен приятел, не прощава. Когато се чувства застрашен, напада или започва да отбягва човека, въвел го в душевен дискомфорт. Свръхчувствителен, всяка непремерена дума може да го нарани. Най-лошото е, че отсрещната страна няма да има и грам идея, че това се случва. Защото на Рибите не им личи. Сърцето им може да се къса, но лицето им не трепва.
За да помогнете на свой приятел от тази зодия, трябва да се въоръжите с много търпение и да показвате непрекъснато своята изключителна привързаност. Рибите обичат приятели, които им действат успокояващо. В замяна предлагат разбиране, лоялност и вярност. Стигат дотам, че на моменти не забелязват, ако приятелите им се възползват от тях. С Рибите винаги е интересно и различно. Понякога обаче е трудно да се стигне до споразумение с тях. В моменти, в които изпитват несигурност, могат да бъдат ледени, направо безцеремонни. Трудно им е да се съобразяват с общоприетите правила и да правят компромиси.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини