От х:

Днес в x:

Смолян се поклони пред Апостола

"Левски е велик! Той е велик заради делата си, заради идеите си! Велик е заради това, че личността му е съвкупност от духовник, революционер и държавник". С тези думи Мария Илиева, директор на ПМГ „Васил Левски” в Смолян, откри тържеството, посветено на 177-та годишнина от рождението на Апостола. Сава Бакалов, ученик от 11 "б" клас в ПМГ, представи откъс от мемоарите на Марко Марковски за съзаклятието в Троянския революционен кмитет.

В тържеството по повод на годишнината от рождението на Апостола се включиха и децата от ОДЗ „Митко Палаузов”. Общинският комитет „Васил Левски” – Смолян, връчи медали „Съратник” и „Съмишленик” на директора на Обединено детско заведение „Митко Палаузов”- Сийка Базелкова и Елена Караасенова, педагог към детското заведение.

Официални гости на тържеството бяха представители на Общинската и Областни администрации в града, Регионалния инспекторат по образование, Общински комитет „Васил Левски” , читалища, училища и детски градини в областния град, както и много смолянчани. Пред паметника на Апостола в двора на училището бяха поднесени много венци и цветя от институции, учреждения и обществени организации.


СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини