От х:

Днес в x:

Животинският пазар стана животинско гробище

Шефът на КОРЗ Милен Китин констатира животинското гробище

Култовото място на животинския пазар в южните покрайнини на Хасково се превърна в животинско гробище от снощи. Вероятно тогава там са изхвърлени чували с животински отпадъци, които на силния пек днес бързо ароматизирали района на стотици метри наоколо. Уханието на смърт заразило горния край на Македонската махала, откъдето подали сигнал, че в района „има мърша“. На място пристигнали първо от общинската служба КОРЗ, после и от оторизирания орган Агенцията за безопасност на храните. Както можеше да се очаква, става въпрос за поредното нерегламентирано сметище на животински останки. Досега те се намираха около кв. Хисаря и в покрайнините на близката вилна зона Каменец, но за пръв път са открити от тази страна на Кърджалийска.


Макар точното количество на костите от разчленените трупове да не е уточнено, вероятно става дума дума за останките от 7-8 говеда, предполагат ветеринари. Следите по костите свидетелстват, че те са преминали през транжорна. Вероятно нелегалната кланица е решила да замете следите от дейността си, като изхвърли издайническите останки.
Подозренията, че подобни нелегални обекти битуват в Хасково, се подклажда от периодичните находки на животински гробища в покрайнините на града. За последните 2 години това е 4-тото гробище и то неизменно на говеда, откривано край Хасково. Няма доказан извършител на замърсяването.


Костите подлежат на унищожаване в екарисаж. Единственият такъв в страната е във Варна. Разноските по унищожаването на отпадъците ще се поемат от община Хасково.

Г.Христов

Със сигурност става дума за останки от крави и телета
Открити са десетки чували
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини