От х:

Днес в x:

6 от 8 продължават за училищен директор, не казват кои

Изпитната комисия запази в тайна имената на успелите кандидати

Хасковското РИО е на път да вземе палмата на първенството за най-непрозрачни конкурси сред държавните служби. Днес 8 кандидати пожелаха да станат директори в 5 училища от Хасковско, но имената на успелите и провалилите се кандидати бяха засекретени, въпреки че става дума за публични длъжности на общински училища. Знае се само, че от 8-те допуснати, един не се явил, един бил скъсан на теста, а 6 остават в играта за шефската длъжност на 4 училища, след като за школото в с. Бисер не се явиха кандидати.
На тезгяха остават директорските постове в най-голямото хасковско основно „Иван Рилски“, най-старата гимназия „Васил Левски“ и едноименните „Христо Ботев“ в селата Крепост и Войводово. Кой и как се е справил в битката за апетитните постове остава мъгла.

Както е известно школските директори нямат мандатност, много от тях почти се пенсионират на поста, като през това време имат широките правомощия да оперират с многохилядни бюджети, трудовата биография на подчинените си и бъдещето на хиляди деца. Въпреки че от тях зависи толкова много, РИО не ги осветли, като само дето не се позова на религията-не им позволявал закона, морала, министерството и какво ли още не.

За сравнение във всички други държавни служби, някои от които далеч не са пример за публичност, при конкурси след всеки етап се изкарват имената, оценките на кандидатите, кои са допуснати или отхвърлени за длъжността и защо.

Добри примери към който просветата ни сякаш е имунизирана през годините.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини