От х:

Днес в x:

Самоотчет на електромерите предлагат трите ЕРП-та

ЧЕЗ, ЕВН и Енерго-Про дават възможност за самоотчет на своите клиенти във връзка с новите цени на тока от 1 юли.
ЧЕЗ обаче ще започне и извънредно отчитане на електромерите.

Вчера ДКЕВР одобри поскъпване на тока от 1 юли. За абонатите на ЧЕЗ то е между две и три на сто за нощната и дневната тарифа, за „Енерго-про" е 2,5% през деня и 1% през нощта, а за ЕВН е под един процент.

Графикът на извънредния отчет на ЧЕЗ ще бъде публикуван на сайта на дружеството www.cez-rp.bg. Всички отчетници ще работят с удължено работно време, а също и в почивните дни.

Компанията препоръчва на клиентите си и сами да декларират показанията на средствата за търговско измерване към края на юни. Самоотчитането е по желание и не отменя извършването на месечен отчет от страна на дружеството.

От ЕВН и Енерго-Про пък обявиха, че ще извършват отчитането на електромерите по график и няма да правят извънреден отчет. Клиентите и на двете дружества обаче могат да отчетат сами показанията на електромерите си и да ги предоставят на компаниите.

При самоотчет на показанията на уредите, потребителите трябва да посочат при декларирането им своя клиентски и абонатен номер, данните от електромера по всички тарифи, датата на отчитане, трите имена на титуляра и адреса на обекта.

За клиентите на ЧЕЗ данните от самоотчета се предават не по-късно от 5 юли на телефонната линия 0700 10 010 (меню 2), на zaklienta@cez.bg, на факс (02) 8959 667, през сайта www.cez.bg, меню "Самоотчет", и в центровете за обслужване на клиенти.

Енерго-Про ще приема показания от своите клиенти до 7 юли, включително, на телефон 070016161, в центровете за обслужване на клиенти, както и на service@energo-pro.bg.

Клиентите на ЕВН, които желаят да отчетат сами показанията
на електромерите си, следва да попълнят данните към 30 юни т.г. в декларация, която да подадат на място в удобен за тях офис на дружеството най-късно до 4 юли, включително.

Независимо в кой ден ще бъдат подадени данните от самоотчета, те ще се въведат за 30 юни. Фактурите за електроенергия през юли ще съдържат две стойности за използваната електроенергия - по стари и по нови цени, уточняват от трите дружества.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини