От х:

Днес в x:

Млада жена почина, след като плати 60 000 лв. за лечение

Майка на две деца почина, след като близките й платили за лечението 60 хил. лева. Роднините на Анита Жекова обвиняват за трагедията дистрибутора на медицински изделия Йордан Цветков. Историята разказа в TV7 сестрата на пациентката Жени Вълнарова.

Преди няколко месеца Анита започва да губи зрение. След направените прегледи става ясно, че има аневризъм на мозъка и се нуждае от спешна операция. За целта тя е транспортирана във Военно-медицинска академия в София. Оказва се, че има нужда от специален стенд за разширяване на съдовете.

Лекар от здравното заведение казва на роднините, че те сами трябва да закупят медицинското изделие и им дава телефон на дистрибутора Йордан Цветков. Така на няколко пъти роднините превеждали огромни суми на дистрибутора на ръка, като получавали само проформа фактури.

След първата операция я изписали в цветущо здраве, но на 5 юни тя получила кръвоизлив и изпаднала в кома. Наложило се отново да я откарат от Бургас в София. Постъпила в петък, събота и неделя остава под наблюдение, а в неделя искат от близките нови 25 хил. лева. За няколко часа от близки и приятели роднините успели да съберат едва 10 хил. лева. Събрали останалата сума чак в сряда, но същия ден Анита починала, без да е оперирана втори път.

"Недопустимо е пациентът да контактува с дистрибутора", заяви Иван Димитров от Българския пациентски форум. По негови думи не е възможно такива медицински изделия да струват 60 хил. лева.

Близките на починалата да изискат от болницата цялата медицинска документация и да направят консултация с други лекари и адвокат, за да установят какво е извършено в действителност и дали наистина се е налагало. Те имат право да заведат дела срещу болницата и срещу дистрибутора, каза адвокат Мая Цветковска.

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини